dropdowns not working on any website...

  • ...including this one. I can see the dropdown, but there is no dropdown list when clicking. IE, Firefox, and Chrome all work. I have tried disabling all extensions, reinstalling Opera, and screaming, none of which worked. I'm using Opera 29.

    Any ideas what to look for?

  • Are you using any extensions by chance?

  • Does it work in a private window?

  • I have disabled all extensions.

    Doesn't work in a private window.

    Developer version 30 does the same thing - no dropdown lists.

  • Very odd. I'm not having that issue here.

  • Do dropdowns work if you force Opera to open in 96dpi mode - with command-line option
    --alt-high-dpi-setting=96

    It was problem in some 29 or 30 dev versions, using non-default screen scaling (higher than 96dpi), in latest 30 and 31 dev versions this is fixed (at least for me and many others).

  • "Do dropdowns work if you force Opera to open in 96dpi mode - with command-line option --alt-high-dpi-setting=96"

    Yep, that works. I guess I'll try 31 and see it it's fixed for me.

  • And developer version 31 is working right for me. I hope the changes propagate to live soon. ;)

    Thanks everyone who responded!

  • I hope the changes propagate to live soon.

    ????

    The bug was already fixed. Stable 29, Beta 30 and developer 31, which are the current versions, don't have the issue.

  • My install of 29.0.1795.47 has the problem, though. I uninstalled the program (but not settings, bookmarks,etc) and reinstalled after a reboot and the problem still persists. And I installed beta 30 and it was foobared too, but beta 31 works.

  • My install of 29.0.1795.47 has the problem, though. I uninstalled the program (but not settings, bookmarks,etc) and reinstalled after a reboot and the problem still persists. And I installed beta 30 and it was foobared too, but beta 31 works.

    I have the sane build of Opera 29 and dropdowns are working fine here. The same for Beta 30 and developer 31.

  • In my Opera 29 latest build dropdowns don't work here.

  • Do dropdowns work if you force Opera to open in 96dpi mode - with command-line option
    --alt-high-dpi-setting=96

    Guidance please: where/how do I place this?

  • Do you have some shortcut to launch Opera? Sure you have. Open its properties, somewhere there is command line (target) like next (folder name is probably different, to not alter that part in any way!):

    "C:\Program Files\Opera Developer\launcher.exe"

    Add suggested option at end, result should look like this:

    "C:\Program Files\Opera Developer\launcher.exe" --alt-high-dpi-setting=96

  • maybe some of the flags are causing it
    open opera://flags click on changed and see if you change any of those flags
    In the past, there was a flag that was causing this...I just can't remember which one

  • Thanks both. Neither worked I'm afraid. I reset all flags to default first. No change. I left them all at default and added the command line instruction and still no change. If I use IE Tab to get the same page the dropdown works OK.

Log in to reply
 

Looks like your connection to Opera forums was lost, please wait while we try to reconnect.