Do more on the web, with a fast and secure browser!

Download Opera browser with:

  • built-in ad blocker
  • battery saver
  • free VPN
Download Opera

Youtube videos not playing

  • Hi, I'm on stable branch, 52.0.2871.40.

    Windows 10 build 17120.rs4_release.180309-1616 (Insider, slow ring).

    Youtube will not play. I am able to seek to specific frames and the video is buffering, but will not play. I am also able to download videos using various extensions.

    I have tried all recommended and reasonable troubleshooting steps:

    • disabling all extensions.
    • clearing cache, cookies, etc
    • Completely removing Opera, deleting the entire profile from Local/Roaming AppData folder, to install cleanly
    • tried to view video both with and without sync enabled
    • tried both in private and normal browsing mode

    Regardless, nothing works. Youtube does not play for me on this build.

    It does play on my workstation in current stable builds of Chrome, Firefox, Brave and Vivaldi. All of these browsers work fine.

    Willing to post logs, just tell me how to capture them.

  • @ericeagle
    Have you tried disabling hardware acceleration in Opera's settings? I believe it's enabled by default, and can cause problems on systems with some graphics drivers.
    🙂

  • I have same troubles with both Google browsers Chrome and Opera. Had to use Firefox or Edge as all their fixes in forums did not work. They need to create a fix and send it in an update or I will use Firefox. Get black screen with sound, have to download video and play back in Realtimes player to watch. Looks like Microsoft Update has blacked out Google to me.

  • @ericeagle said in Youtube videos not playing:

    Hi, I'm on stable branch, 52.0.2871.40.

    Windows 10 build 17120.rs4_release.180309-1616 (Insider, slow ring).

    Youtube will not play. I am able to seek to specific frames and the video is buffering, but will not play. I am also able to download videos using various extensions.

    I have tried all recommended and reasonable troubleshooting steps:

    • disabling all extensions.
    • clearing cache, cookies, etc
    • Completely removing Opera, deleting the entire profile from Local/Roaming AppData folder, to install cleanly
    • tried to view video both with and without sync enabled
    • tried both in private and normal browsing mode

    Regardless, nothing works. Youtube does not play for me on this build.

    It does play on my workstation in current stable builds of Chrome, Firefox, Brave and Vivaldi. All of these browsers work fine.

    Willing to post logs, just tell me how to capture them.

    do everything ya did in your post & in davehawley's post

    Plus - this flag has to do with the HTML5 player - GO TO chrome://flags/#disable-accelerated-video-decode - and either enable OR disable it..

    uncheck opera's on Block Ads - Manage list *just to see if it is cause 'n n e troubles..

    opera settings - Basic - Block ads - Recommended list - uncheck all ad block 'n lists..

    And - Make sure JavaScript is turned on..

    Try with vpn on & try with vpn off ...ummm Black screen sumtimes mean buffering due to internet speed if your internet speed is higher you not see this

    ya might wanna try Cloudflare's New DNS Service - it is faster than the one i was using.. web address is -
    https://1.1.1.1/

    primay dns = 1.1.1.1
    secondary = 1.0.0.1

  • @nvmjustagirl What DNS has to do with videos not playing?

  • @leocg nothing @ all !.. mybad !.. 🙂

Locked