Do more on the web, with a fast and secure browser!

Download Opera browser with:

  • built-in ad blocker
  • battery saver
  • free VPN
Download Opera

Unable to play videos apart from Youtube web

  • @aztek92 I checked a few GIfs/Videos on that page and they played fine here. The same is valid for the Youtube video.

    Does opera://gpu says that hardware acceleration is being used? Log at the bottom of the page shows any error?

  • I disabled hardware acceleration in settings - bingo, videos works fine like that. So it has to be somehow broken in last updates. Btw i also noticed that Opera's offline pages (like opera://settings or feed) works REALLY slow. Scrolling is taking some time - can be somehow connected?

    So, about logs. When hardware acceleration is on, there are some errors:
    Log Messages
    [10384:5224:0210/184836.886:ERROR:gpu_command_buffer_stub.cc(709)] : ContextResult::kFatalFailure: Failed to create surface.
    [10384:5224:0210/184848.338:ERROR:mf_helpers.cc(14)] : Error in dxva_video_decode_accelerator_win.cc on line 1615
    [10384:5224:0210/184848.338:ERROR:mf_helpers.cc(14)] : Error in dxva_video_decode_accelerator_win.cc on line 694
    [10384:5224:0210/184848.343:ERROR:gpu_video_decode_accelerator.cc(367)] : HW video decode not available for profile vp9 profile0
    GpuProcessHostUIShim: The GPU process exited normally. Everything is okay.

    Maybe full log will help devs. I can't save page (oh irony the msg on the top of opera://gpu), so the best way is probably send is as a printable pdf.
    https://www.dropbox.com/s/i2edgg3g9yhk7km/opera___gpu_.pdf?dl=0

  • @aztek92 There is no message on the top of opera:gpu

  • @leocg
    It's kinda offtop, but there is a note.
    Note: To properly save this page, select the "Webpage, Complete" option in the Save File dialog.
    The thing is you cannot save it.

    Btw. thats completely other issue, but i will take an opportunity and ask.
    https://support.microsoft.com/pl-pl?wa=wsignin1.0
    Does the site work on your Opera? Other browsers work fine for me.

  • @aztek92 That message seems to be removed on 52.

  • @aztek92 The page loads here and I can click on the links.

  • @leocg That's yet another issue i'm struggling with Opera. For now that's the only site i noticed, that doesn't work for no particular reason.
    0_1518298576797_Opera Zdjęcie_2018-02-10_223557_support.microsoft.com.png
    Translation: Server support.microsoft.com didn't send any data

    You can spot a redirect plugin on screenshot few posts above, but it has nothing to do with it. On "clean" Opera i have same problem. Other browsers work fine.

    Sorry for spaming thread with problems other than video, i just have so many of them i don't see point in making new thread for each one.

  • @aztek92 The idea of creating separated topics for different problems not directly related to each other is to avoid turning the topic into something generalist, with several subjects being discussed on it and bringing confusion specially for those trying to help and also the ones looking for help.

  • @aztek92 Did you check anti-virus, firewall, something that could be interfering with data traffic?

  • @leocg Im on Win10, using MS Defender. It would make no sense MS to block their own website (also other browsers can open it). I didnt mess with firewall either.

    Anyway - there is still no official fix for video problem or really slow system tabs (settings, news feed), even on Dev version. Luckly i found solution, it can be downloaded here: https://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/