Weird glitches - some interactive webinterfaces work improperly or disappear

  • The problem occured this month.

    Examples:

    1. No hover-effect on photos in Instagramm - the dark overlay with likes and comments counters doesn't appear.

    2. Appearing and disappearing of some interface elements in a plugin of Magento admin panel (e-commerce CMS)

    Reinstalling didn't help.

    Tech info:

    43.0.2442.991 (PGO)
    Stable
    Windows 10 PRO 64-bit

  • Try with a private window and or a clean profile Frequently Asked Questions (Opera for Windows)

  • zalex108
    Thank you for your response. Unfortunately your tips didn't help :( What else can be the problem?

  • Try disabling the ad blocker on those sites, and reload the page. Opera might think those elements are ads.

  • Try disabling the ad blocker [...]

    AdBlocker it's not set by default.

    Unfortunately your tips didn't help

    Weird thing if still happens with a new profile.
    Did you tested both?

    1. No hover-effect on photos in Instagramm - the dark overlay with likes and comments counters doesn't appear.

    Instagram looks the same here on Opera, Chrome and Firefox.

    And by the way, I never saw what you are talking about. Is it a default Instagram feature?

  • sgunhouse
    Yes, I checked the adblocker. I use opera's native adblocker and turned it off to see if it impacts the page. It doesn't.

    zalex108
    Yup, tested both.

    leocg
    When you hover mouse cursor over a photo tile in instagram the tile becomes dark and two icons appear - heart icon (shows amount of likes) and speech balloon icon (shows amount of comments). Problem is that this hover effect doesn't appear in opera now.

    Another glitch is when I edit my e-commerce site via Magento admin panel some interface elements disappear. Everything works fine in chrome though...

    And another annoying glitch. When in one of the tabs devtools are open other tabs start to behave weirdly - a huge empty space occurs at the right side of the page as if devtools are open, but they aren't.

  • another prob occured today - some websites stopped loading, then more and more and eventually even the express panel wouldn't load! "Couldn't load the page" it said (I use russian Opera so I dunno what's the english version of this error message).

    Obviously something's wrong with the last update, other browsers work fine.

  • When you hover mouse cursor over a photo tile in instagram the tile becomes dark and two icons appear - heart icon (shows amount of likes) and speech balloon icon (shows amount of comments). Problem is that this hover effect doesn't appear in opera now.

    Could you post a screen-shot? I never saw such feature in any browser.

    Amount of likes shows up on the bottom of the image as well as the comments.

    some websites stopped loading, then more and more and eventually even the express panel wouldn't load! "Couldn't load the page" it said

    It seems a unrelated issue that should be discussed in another topic.

  • I recommend you to create a Shortcut to a TestProfile with the switch "--user-data-dir=" and test in another profile without renaming every time.
    Here it's a post with some steps for other reasons but there are the steps to create this shortcut too to a TestProfile, mostly since step # 3, but read whole post may be needed to understand what it's doing.

Log in to reply
 

Looks like your connection to Opera forums was lost, please wait while we try to reconnect.