Website Won't Play Audio Properly

  • Hello,
    I use this website to read my daily devotions: http://odb.org when I'm using a different browser such as chrome or firefox, the play audio arrow functions correctly... when I click on the play arrow while using opera..nothing happens.
    Has anyone else had the same issue ?
    Thanks,
    David

  • Do you have "click to play' in your settings for Plug-Ins checked?

  • Also, is VPN or Turbo enabled? What is your OS and version of Opera?

  • Hello,
    Thanks SO much for your replies..I have just about decided that the issue I'm having is an issue with my laptop that's running Microsoft Windows 7 SP1 32-bit operating system. The laptop I'm typing this reply on is running Microsoft Windows 10 32-bit edition with the latest version of opera, and on this laptop the website in question http://odb.org/ performs correctly. I'll perform some further testing as soon as possible and report back.
    Sincerely,
    David

  • Hi Everyone,
    I've tried everything I know to try to get the audio to play properly on this page http://odb.org/, I'm typing this reply on the same laptop that I mentioned in my original post. I'm using the google chrome browser at the present time, the audio plays correctly while using the chrome browser, I would hate to have to give up using opera just because the audio won't play on the webpage I mentioned. There has to be something I can do to fix my issue.
    Thanks,
    David

  • Can you play this file?

  • Dear leocg,
    No, the mp3 file wouldn't play correctly while using the opera browser, however it does play using other browser's.
    David

  • No, the mp3 file wouldn't play correctly while using the opera browser

    While trying to play that mp3 in opera, open anther tab with opera://media-internals/ then click on the entry related to the mp3 file and copy and paste the results here.

  • Hi leoc g,
    On the laptop I'm typing this reply on with the audio issue I've described I couldn't capture a screen image that you requested. However I can report what information appears on that page:

    Players Tab: None
    Audio Tab:Input Controllers - None, Output Controllers - None, Output Streams - None
    Video Capture Tab: None

    No wonder the audio isn't playing..thanks again for ALL of your help !!
    David

  • Even though I have the 'show advanced settings' block checked, I can't see any advanced settings..why ?
    David

  • couldn't capture a screen image that you requested.

    There's no need of a screen image. Just copy and paste the text here.

    Players Tab: None
    Audio Tab:Input Controllers - None, Output Controllers - None, Output Streams - None
    Video Capture Tab: None

    This is the only info on the page?

  • Dear leocg,
    Yes

  • If you right click on the video, do you see any mention of Flash?

  • Dear leoc g,
    On this web page, http://odb.org there isn't any video..only sound. When I click on the play button it at first acts like it's going to play but then goes right back to the same play triangle.
    David

  • On this web page, http://odb.org there isn't any video

    Oops, sorry.

    When trying to play this file you should see a button with the file address in opera://media-internals/. Aren't you seeing it?

    And when you click on that button you should see something like:

    =====

    ``render_id: 30
    player_id: 0
    pipeline_state: kPlaying
    event: PLAY
    url: http://dzxuyknqkmi1e.cloudfront.net/odb/2016/10/odb-10-11-16.mp3
    total_bytes: 2579904
    streaming: false
    single_origin: true
    passed_cors_access_check: false
    range_header_supported: true
    duration: 214.992
    audio_dds: false
    audio_decoder: PassThroughAudioDecoder
    is_downloading_data: false
    buffer_current: 655360
    buffer_end: 2579904
    buffer_start: 0`
    
    `Timestamp	Property	Value
    00:00:00 00	pipeline_state	kCreated
    00:00:00 00	event	WEBMEDIAPLAYER_CREATED
    00:00:00 04	url	http://dzxuyknqkmi1e.cloudfront.net/odb/2016/10/odb-10-11-16.mp3
    00:00:00 315	total_bytes	2579904
    00:00:00 315	streaming	false
    00:00:00 315	single_origin	true
    00:00:00 315	passed_cors_access_check	false
    00:00:00 315	range_header_supported	true
    00:00:00 325	pipeline_state	kStarting
    00:00:00 897	duration	214.992
    00:00:00 905	audio_dds	false
    00:00:00 905	audio_decoder	PassThroughAudioDecoder
    00:00:00 905	pipeline_state	kPlaying
    00:00:00 927	event	PLAY
    00:00:36 964	event	PAUSE
    00:00:51 969	pipeline_state	kSuspending
    00:00:51 970	pipeline_state	kSuspended
    00:04:23 316	event	PLAY
    00:04:23 316	pipeline_state	kResuming
    00:04:23 321	audio_dds	false
    00:04:23 321	audio_decoder	PassThroughAudioDecoder
    00:04:23 321	pipeline_state	kPlaying
    00:07:22 443	event	ENDED
    00:07:22 443	event	PAUSE
    00:07:29 545	pipeline_state	kSeeking
    00:07:29 545	event	PLAY
    00:07:29 546	pipeline_state	kPlaying``
    

    ====

    The same should happen for http://odb.org/.

  • Hi leocg,
    No, I'm not seeing anything when I click on the play button of the site in question. Also..just to let you know, I'm typing this reply using the firefox browser because when I try to access the opera forums with the opera browser I'm receiving a ' Opps something went wrong on our end ' message.
    Thanks,
    David

  • So Opera seems to not being able to play mp3 files in your computer. At least using html5.

    No idea of what could be the cause.

  • Hi leocg,
    I surely would hate to give up using the opera browser just because it won't play mp3 file's. Of course i truly appreciate you trying to help me..surely someone else here in the forum's has had the same issue. Coincidentally,when I use the opera browser with windows 10, the mp3 file plays correctly.
    David

  • Coincidentally,when I use the opera browser with windows 10, the mp3 file plays correctly

    Opera relies on the OS to play proprietary codecs. On Windows 7,Opera should be able to play mp3 files.

    Is your Windows 7 a N version?

  • Dear leocg,
    It's Windows 7 SP1 Home Premium Edition 32-bit

Log in to reply
 

Looks like your connection to Opera forums was lost, please wait while we try to reconnect.