Longer YouTube videos stop playing after 2 seconds

  • Hello, I have a weird problem. When I try to watch Youtube videos that are above 1-2 minutes in length, I receive a strange error. The video loads up. plays for about 1-2 seconds and then stops, as if it's loading further. But after half a minute I get a standard "An error occured, please try again later" error message.
    It seems to me that this error occurs when the video reaches AD section (A yellow part of the nav bar)
    My opera version: 34.0.2036.42
    I tried disabling all extensions
    I tried watching Youtube on Firefox and Chrome, and it all works there.

  • HTML5 videos or Flash? Right-click on the video and see if the context menu says "About the HTML 5 player" or says something about Flash. For me, this Christmas video uses HTML 5 and plays through completely.

  • The video you linked plays okay, just as some of the other videos.
    But for example this video (http://www.youtube.com/watch?v=OxiRZzH6184) doesn't play beyound second 4. And if you try to open it from the middle it doesn't play too, although it says it's HTML5 as well.
    Again, I encounter this problem with a lot of videos. The one I linked is just an example.

  • for some reason it doesn't allow me to post links normally this video

  • doesn't play beyound second 4. And if you try to open it from the middle it doesn't play too

    No issues playing that video here on Windows 10.

    What is your OS?

  • windows 7. But that hardly matters, because I'm not planning to change my OS to make Opera work properly.

  • windows 7. But that hardly matters, because I'm not planning to change my OS to make Opera work properly.

    Well, it matters because it can be an OS specific issue.

    Which codec does "statistics for nerds" say is being used? Here it says vp9.

  • Plays in Windows 7 here. Some ad-blockers can cause problems in Youtube (due to ads that they have preceding or in the videos); do you use an ad-blocking extension? I note the video I posted has no ad, and the one you posted has an overlay ad ...

  • I tried disabling all extensions already. Including the ad blocker, but to no avail.

  • The problem was with Opera Turbo. Disabling it solved the problem.

Log in to reply
 

Looks like your connection to Opera forums was lost, please wait while we try to reconnect.