Saved Passwords in Opera 18

  • Hello.

    I have bought a new computer and wanted to move my Opera-settings to the new Systems. Normally I've done that by copying the Opera-Folder in "...AppData>Roaming>Opera". But this time it didn't work properly. Everything was imported except the saved Passwords. I am running Opera 18 on both systems the only difference between the two computers is the OS. On the Old one there is Win 7 running and on the new one Win 8.

    In earlier Versions of Opera I have copied the wand.dat, but this exists no longer and was replaced with the LOGIN DATA as far as I now.

    I hope someone can help me ...

  • I had to reenter my passwords in Opera 18.

    For me that was not much of a burden because I let Opera retain very few of my login sites such as forums and the library. For banking and vendors like Amazon, utilities, etc., I secured my passwords using a password program, KeePass 2.

  • From Opera 12 to 18 everything worked fine. But from 18 to 18 it doesn't work.

  • Install Opera 12.16 on your new computer and copy wand.dat to that. Then import your data to Opera 18. You may need to revert 12.16 anyway for some tasks so it doesn't hurt to install it.

  • Sure ... that is possible. But for my opinion it should work without installing Opera 12 , too. What are they doing with my favourite Browser? They destroy it :-(

  • Saved Password encryption on Opera Blink is related to OS account, so if someone try to see them it will not be possible (unless he is using your account).

  • This is one more reason to use Lastpass as your password manager. None of these problems would have presented themselves.

  • I'm using Opera 18 and import, successfully, saved passwords form a older version, but Ctrl+Enter does not work and also does not ask if I want to save new passwords. What's the problem?

  • Originally posted by luismef:

    but Ctrl+Enter does not work

    The login and password fields will be automatically filled when you go to a login page where those data were saved before. If you have more than one login saved, just start typing it or press the down arrow key.

    Originally posted by luismef:

    does not ask if I want to save new passwords.

    Is "Offer to save passwords I enter on the web" enabled?

    It happens on all sites? There are some sites where the password manager seems to not work.

  • Ih LeoCG
    Thank you for your reply.
    It seems to have an erratic functioning this new Wand.
    In some sites the username appears correctly field but not the password. To complete the login I have to type the password, or to delete part of user to "activate" the Wand process.
    I have 2 Google accounts and Wand simply don't work. I choose the account but passw has to be filled in by me.
    The "Offer to save passwords I enter on the web" is enabled but in Mega.co.nz and Google accounts (as I've mentioned)is not working.

    P.S.
    Sorry but I'm using Opera for more then 10 years but I'm a newbie in Opera 18. I've made the upgrade 2 days ago

  • Originally posted by luismef:

    In some sites the username appears correctly field but not the password. To complete the login I have to type the password, or to delete part of user to "activate" the Wand process.

    Your passwords were imported from an Opera Presto version (12.16 or older)? I recall that i had the same problem sometime ago.

    Originally posted by luismef:

    The "Offer to save passwords I enter on the web" is enabled but in Mega.co.nz and Google accounts (as I've mentioned)is not working.

    So if you try to login with a new user, Opera doesn't ask if you want to save the login data? Well, it happens here on some sites too; it seems that Opera doesn't recognize the fields as login/username and password ones.

  • Yes, I've imported them from 12.16.
    I've deleted same user and pass in the Wand in order to try to solved the problem with a new login, but didn't work out.
    About the field recognition, hope it will be solved soon.

Log in to reply
 

Looks like your connection to Opera forums was lost, please wait while we try to reconnect.