Click to run Adobe Flash Player Opera 20.0.1387.64

  • Since updating Opera yesterday, I've been getting these annoying "Click to run Adobe Flash Player" boxes preventing videos from playing immediately when they load. The video works fine after clicking, but how can I disable this "Click to run" box?

    Edit: Settings > Websites > Plugins is set to run automatically and the problem persists.

  • Are you using the off-road mode by chance?

  • No, all of the settings are default as far as I know, I only have three extensions and tried disabling them all and that didn't do the trick either. Also checked about:plugins to make sure there wasn't anything suspicious there and that was also clean. Also updated flash player, which didn't change the behavior. :x

  • I found I had somehow been put into "Off-Road mode" (in the main menu found by clicking the top left button). Thank you leocg.

  • Same problem here. No off´road mode and i tried to update the flash player.

  • Same problem here!!!! Need solution please!!! "Click to run Adobe Flash Player" is so annoying when I playing Webgame

  • Please check the settings mentioned earlier and make sure Off-Road is not enabled in the menu.

  • Disabled Off-Road !!! And working fine now... Thanks~~~

  • There are insufficient instructions on where to find "off-road" mode.. It says "in the main menu found by clicking the top left button" BUT, the main menu of WHAT? I fid no such links or choices. Please be specific as to the program and menu.

  • There are insufficient instructions on where to find "off-road" mode.. It says "in the main menu found by clicking the top left button" BUT, the main menu of WHAT? I fid no such links or choices. Please be specific as to the program and menu.
    Off-road has been renamed back to Opera Turbo in the latest version.

  • There are insufficient instructions on where to find "off-road" mode.. It says "in the main menu found by clicking the top left button" BUT, the main menu of WHAT? I fid no such links or choices. Please be specific as to the program and menu.

    The main menu of Opera, of course.

  • I updated Opera recently to v22 and got that annoying "Click to run" option. I also noticed that the option for Opera turbo was activated. I just turned it off and restarted Opera and it works flawlessly now.

  • Exactly, the activation of Opera Turbo causes that "Click to run" option.

  • Have the same problem in Opera and Opera Next. The way I found to reproduce was this.

    • Wipe everything in APPDATA\Opera
    • Launch the browser (Opera thinks is a fresh install)
    • Visit a site that uses flash (YT will do)
    • Flash loading properly
    • Activate click to play
    • Reload YT, click to play is in effect
    • Add YT to white list. Click to play still in effect
    • Reset the option to default - run automatically. Click to play is still in effect.

    That said there's little to do about because this proves that

    a) Click to play is broken
    b) Apparently so do whitelist. Worth checking too.

    Hope you guys find this info useful.

  • @fenriraesir

    Are you saying all of that is happening to you and you do not have turbo mode activated. It is my understanding that for the vast majority of users (including myself when i activate turbo mode), deactivating turbo mode solves the problem with click to play.

  • I think this issue is because Opera Turbo might be enable, it happend to me, but I disabled it and later everything was ok playing videos and other stuff with flash.

  • The problem is still on.
    I was on limited Internet for a week and was using Opera Turbo to not seplate my transfer quota too fast and now EVERY flash based thing is fucked up.

    Apart from bandcamp, vines and many other things this is YET ANOTHER big fail since opera was bought by google <- this is the only option for a good web browser to change to shitty chromium.

  • ...since opera was bought by google...

    That never happened, Opera changed to Blink because was better, fast and compatible. Now the devs spend their resources on innovation and improvements, not fixing compatibilities problems.

  • THE FIX: After experiencing this issue I clicked on Opera tab (top left) and saw "Opera Turbo"" was checked so I unchecked it. Now Adobe works again.

  • Hello...

    I had this same issue it DROVE me NUTS! So I am very happy to alleviate someone else's frustrated... OK (the off road mode) doesn't exist. LOOK in opera menu (opera turbo) if that is checked? then just uncheck it and you will be GOOD! t

Log in to reply
 

Looks like your connection to Opera forums was lost, please wait while we try to reconnect.