Problem with Facebook videos

  • I have a problem with Opera that appeared recently (might be linked with Win10 Creators Update). Whenever I launch a video on Facebook (I'm talking about FB native videos, not youtube), it starts to play correctly. But whenever I try to fast forward or rewind it by moving the slider, the video pauses and cannot be played again. Moving the slider refreshes the displayed video frame, but doesn't start the playback. I can watch the entire video just fine as long as I don't try to fast forward or rewind. If I do, there's no way to continue the playback. Issue occurs only on Opera, videos are working fine on Chrome.

    I tried:
    -updating flash player
    -disabling Opera extensions
    -disabling Opera's ad blocker
    -launching Opera in private mode
    -clearing cache, cookies
    -using both HD and normal videos on FB
    -using other browsers (FB videos work fine in Chrome for me)

    STEPS TO REPRODUCE:

    1. Launch Opera
    2. Go to Facebook
    3. Play any native FB video
    4. Try to fast forward it or rewind by moving the slider
    5. Notice the video will pause and it won't be possible to watch it anymore

    Actual result: FB native videos are getting paused and cannot be watched after trying to rewind or fast forward them.
    Expected result: User should be able to fast forward or rewind FB native videos without any issues.

    OS: Windows 10 64 bit, Creators Update
    URL: Facebook.com
    Version of Opera: 45.0.2552.881 (PGO)

  • I also tried using a clean profile and reinstalling the browser - didn't help. Checked on another PC - same issue occurs.

  • Welcome to Opera's forums @Killiahn!

    Try enabling / disabling Hardware acceleration on settings.
    If nothing happens, You may try enabling in Opera://Flags | Override software rendering list

    Try it with a clean profile first.

  • @killiahn I have the exact same issue with all my other browsers as well - the video is just stuck on pause.. Have you found a solution to this problem by any chance? Thanks in advance.

  • Welcome to Opera's forums @Maxibucks!

    You may need to try to clean the cache in every browser, with cCleaner you can do it for all at once.
    Clean site cookies may be needed too.

  • I just did a check on other laptops (PC and Mac). The error is not coming from the computer, it's coming from facebook itself. Videos are working as they should with other accounts, but not on mine. Have contacted facebook support now.

  • @killiahn I have the exact same issue with all my other browsers as well - the video is just stuck on pause.. Have you found a solution to this problem by any chance? Thanks in advance.

    Zalex, this shows it might be non-browser related. Meaning there might be something wrong with plugins/players. As long as Opera, for instance, they say relies on system players...

  • Tried on Opera Private with my account, video also can't fast forward, clear temp/cache won't help. On another pc same issue too. (clear browser cache windows temp won't help at all)

    login wife Facebook account, video no problem fast forward/backward.

    BUT...facebook video play, click pause then drag fast forward/backward nav bar, click play again it wouldn't stuck.

    Also, opera on android 6 my facebook account video fast forward/backward no problem.

  • Zalex, this shows it might be non-browser related. Meaning there might be something wrong with plugins/players. As long as Opera, for instance, they say relies on system players...

    I thought it was a problem with a a cookie with his user because it was wrong in every browser, but now it seems it's a Facebook problem with his account.

  • Any recent setting change in your account?

  • Never tried "fast" or whatever on Facebook - there isn't enough length in those videos.

    Zalex might be right, if I didn't improperly misunderstand about the account馃槈
    Meaning if it's only and exclusively on Facebook, but everywhere on your system, the problem might lie in their player or its rendering sitewise. Unless it's in your system*;)*

  • In another account (same machine) videos works fine, so let's wait if MZ fixes the problem. :rolleyes: :wait:

  • Having the same problem with Opera for about a month or so. Today, I decided to try it on Internet Explorer 11, Firefox, and Chrome too. Same thing. Sounds like it is on Facebook end. I'm using Window 7.

Log in to reply
 

Looks like your connection to Opera forums was lost, please wait while we try to reconnect.