Do more on the web, with a fast and secure browser!

Download Opera browser with:

  • built-in ad blocker
  • battery saver
  • free VPN
Download Opera

BUG - Opera can't play this video

  • If you download the video and play it in Windows Media Player, does it play fine?

    Yes, Windows Media Player can play this video without problems.

  • Yes, Windows Media Player can play this video without problems.

    Did you ever installed any codecs? Or does it plays natively?

    Also, if you try to play the video directly in Opera, does it play?

  • Yes, Windows Media Player can play this video without problems.

    Did you ever installed any codecs? Or does it plays natively?
    Also, if you try to play the video directly in Opera, does it play?

    I never installed any codecs.
    And when i play it directly in Opera, there is only sound and the video still is black.

  • And about that!?
    https://forums.opera.com/post/116719

    Weird if IE has problems too.

  • And about that!?
    https://forums.opera.com/post/116719
    Weird if IE has problems too.

    I created new profile, i followed your advice.

    But it didn't help.
    The sound is there but no video (it's still black).

    šŸ˜ž

    With Opera i have at least sound, but my IE 11.0.9600.18537 can't play the video at all (no sound, no video).

  • The most annoying:

    With Opera i have at least sound, but my IE 11.0.9600.18537 can't play the video at all (no sound, no video).

    but it works in Media Player....

    I don't have any codec pack installed but the video works fine.

    BTW, K-lite or any other may help.

  • The most annoying:

    With Opera i have at least sound, but my IE 11.0.9600.18537 can't play the video at all (no sound, no video).

    but it works in Media Player....
    I don't have any codec pack installed but the video works fine.
    BTW, K-lite or any other may help.

    Installed now K-Lite Full Codec Package and rebootet.

    But it didn't help either.

    Still same problem.

    šŸ˜ž

  • O.O

    Do you use any adblocker into FF or Chrome?

    Some times this happens to me in some sites because the AdbBocker blocks part of ads but there is an Overlay hidden the video.

    Another option, check site options with Site Settings and / or in Adobe Flash and PC options for "Fail.to"


    Ā 

    https://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/settings_manager07.html

    https://forums.adobe.com/thread/977699

  • Go here and see what formats your browsers support.
    It's a bit out of date now, but should show if the browser supports HTML5 video.
    It's possible that Opera is trying to play the video using HTML5, but is failing and not dropping back to the Flash player.
    šŸ™‚

  • All other browser don't have Flash either. But they can play this video.

  • I've now checked with Firefox, and the video plays there using Flash as the default.
    If I disable the Flash plugin, the video still plays, using HTML5 instead.
    I downloaded the video, and it appears to be a a standard H.264 .mp4 file, nothing unusual about it at all.
    It does look as if the site is telling the browser to try to play it with Flash first for some reason, and then drop back to HTML5 if that fails, usually it's the other way around of course!
    For some reason, the OP's installation of Opera (and IE) seems to be not dropping over to HTML5 properly when the Flash player fails as it isn't installed.
    šŸ™‚

  • šŸ†™

    I forgot Flash it's not installed on the system.

  • but it works in Media Player....
    I don't have any codec pack installed but the video works fine.
    BTW, K-lite or any other may help.

    If the video plays on WMP even without any codec have been installed, it means that Windows is able to play it natively so installing a codec pack wouldn't make any difference.

  • All other browser don't have Flash either. But they can play this video.

    Check opera://gpu/ to see if there are any error message under 'log messages'. Also check what it says about video decode/encode.

  • All other browser don't have Flash either. But they can play this video.

    Check opera://gpu/ to see if there are any error message under 'log messages'. Also check what it says about video decode/encode.

    Video Decode: Software only, hardware acceleration unavailable

    • Video Encode: Hardware accelerated

    Log Messages
    GpuProcessHostUIShim: The GPU process exited normally. Everything is okay.

  • Did you check the test page I linked to in an earlier post?
    Does the first video (H.264/MP4) play OK in Opera (and IE for that matter)?
    šŸ™‚

  • Did you check the test page I linked to in an earlier post?
    Does the first video (H.264/MP4) play OK in Opera (and IE for that matter)?

    Opera plays all 3 videos fine, all with sound and video.

    IE can only play the H.264/MP4 (with sound and video).

  • Go here and see what formats your browsers support.
    It's a bit out of date now, but should show if the browser supports HTML5 video.
    It's possible that Opera is trying to play the video using HTML5, but is failing and not dropping back to the Flash player.

    Opera plays all 3 videos fine, all with sound and video.

    IE can only play the H.264/MP4 (with sound and video).

  • Video Decode: Software only, hardware acceleration unavailable

    • Video Encode: Hardware accelerated

    This may be a problem when running h264 videos. See if enabling opera://flags/#ignore-gpu-blacklist makes any difference.

  • Video Decode: Software only, hardware acceleration unavailable

    • Video Encode: Hardware accelerated

    This may be a problem when running h264 videos. See if enabling opera://flags/#ignore-gpu-blacklist makes any difference.

    OK, I did now enable it, cleaned all history data with CTRL + SHIFT + DEL and restarted Opera.
    Then played the video again.
    No difference.
    The video is still black, only the sound works.

Log in to reply