Do more on the web, with a fast and secure browser!

Download Opera browser with:

  • built-in ad blocker
  • battery saver
  • free VPN
Download Opera

Youtube videos don't play after update

  • I have the newest version of Opera, 37.0.2178.54 and since the update I am unable to watch youtube videos anymore. Firefox and IE work fine.
    Under media-internals I get the following:

    Player Properties Copy to clipboard

    Property Value
    duration 23
    event WEBMEDIAPLAYER_DESTROYED
    pipeline_state kStopped
    player_id 27
    render_id 11
    url blob:https%3A//www.youtube.com/12de93a7-4ecf-485f-8fc0-6820cb21bca1
    Log
    property filter

    Timestamp Property Value
    00:00:00 00 pipeline_state kCreated
    00:00:00 00 event WEBMEDIAPLAYER_CREATED
    00:00:01 229 url blob:https%3A//www.youtube.com/12de93a7-4ecf-485f-8fc0-6820cb21bca1
    00:00:01 265 pipeline_state kInitDemuxer
    00:00:01 280 duration 23
    00:00:27 216 pipeline_state kStopping
    00:00:27 216 pipeline_state kStopped
    00:00:27 216 event WEBMEDIAPLAYER_DESTROYED

    Any ideas, anyone?

  • What happens when you try to watch videos on YouTube?

    What OS? Does opera://gpu/ shows anything unusual?

  • I get a snowy screen with "an error occurred, please try again later" and a playback ID.

    opera://gpu/ shows me the following:

    Graphics Feature Status
    Canvas: Hardware accelerated
    Flash: Hardware accelerated
    Flash Stage3D: Hardware accelerated
    Flash Stage3D Baseline profile: Hardware accelerated
    Compositing: Hardware accelerated
    Multiple Raster Threads: Enabled
    Native GpuMemoryBuffers: Software only. Hardware acceleration disabled
    Rasterization: Software only. Hardware acceleration disabled
    Video Decode: Hardware accelerated
    Video Encode: Hardware accelerated
    WebGL: Hardware accelerated

  • opera://gpu/ shows me the following:

    It seems OK. Does it shows any error message at the bottom?

    What version of Opera and what OS?

  • I've had similar issues ever since YouTube started using the HTML5 player. Clearing my cache and cookies has always solved the problem.

Locked