najlepszy z Polaków na miejscu 5 to reprezentant Opera Software
Szkoda tylko, że Opera od tego nie działa lepiej...
Do more on the web, with a fast and secure browser!
Download Opera browser with:
najlepszy z Polaków na miejscu 5 to reprezentant Opera Software
Szkoda tylko, że Opera od tego nie działa lepiej...
Raczej chodzi o RAM, a nie o miejsce na dysku.
No w sumie słusznie, wybacz lamerowi zły kierunek skojarzeń
Było tam zbyt dużo opcji do samodzielnego ustawiania, doszli do wniosku że ZU tego nie potrzebuje.
Ano, widać tak. Tyle, że właśnie te opcje dające możliwość maksymalnej personalizacji decydowały o tym, co było wyjątkowe w Operze. W nowej Operze personalizacja sprowadza się właściwie do skórek i "ślicznych motywów", czyli do rzeczy kompletnie nieistotnych...
FF 29 jest świetny.
Nie znajduję w nim nic (...nic istotnego dla mnie...), czego bym nie miał w safari. No, jakoś się nie lubimy z FF. Chemii nie ma
I'm afraid you won't get any answers here. Read my questions and discussion here:
https://forums.opera.com/topic/3023/is-opera-dead-for-good/19
As you can see - "everything is all right", and if yoy don't think so, dicussion is closed
I can repeat: bookmarks system in Opera Next is just a joke. I had about 500 bookmarks on my Opera 12. Some of them were of "everyday use" - so I had kept them on personal bar od speed dial screen. The rest was used form time to time - so they were stored in menu "Bookmarks".
No one culd explain me, how to use new version - just the bar and speed dial - with 500 bookmarks... Yes, you can use ad-ons. Why not.
But wait - why yes?
I'm changig to Safari. After so many years...
Jakiś czas temu sprawdzałem, czy jestem w stanie się przesiąść w 100% na nową Operę (...)
Ja chyba jednak nie jestem. testuję od ładnych paru dni, robię zestawienie trzech przeglądarek: Opery 12.16 (siedzę na Macu, 12.17 na Maca nie ma), Safari i Opery 22.
"Stara" Opera jest zdecydowanie najlepsza - ale, no właśnie: "powoli umiera". Coraz częściej muli, a jak otworzę więcej niż 4 czy 5 zakładek, to zjada 80% CPU.
Na drugim miejscu jest Safari - i chyba ostatecznie to będzie moja "główna" przeglądarka.
Najbardziej załamuje mnie to, co napisali mi tam, na angielskim forum. Że nowa koncepcja, bla bla bla, bo wszyscy chcieli przeglądarki "szybkiej, minimalistycznej, lekkiej, personalizowanej przez rozszerzenia".
Szybka? Mówiąc szczerze nie widzę istotnej różnicy w szybkości wczytywania stron pomiędzy Operą 21 a Safari.
Minimalistyczna? Chyba nie do końca rozumiem, co to w tym kontekście miało znaczyć. Dla mnie "minimalistyczna" jest właśnie Safari.
LEKKA? No cóż - chyba też nie łapię, o co chodzi. Bo jak rzucam okiem w systemowego Findera, żeby sprawdzić ile poszczególne przeglądarki zajmują miejsca na dysku, to co widzę?
Opera 12.16 - 45 MB
Safari 5.1.10 - 52,1 MB
Opera 22.0 - 197,2 MB (!!!).
Czyli "lekka" Opera 22 waży ponad cztery razy więcej, niż "ciężka" stara Opera 12.
Najbardziej wkurzające (poza niemożnością "zniknięcia" paska adresu) jest "nowe, wspaniałe" rozwiązanie kwestii zakładek. W "starej" Operze miałem kilkaset zakładek; z niektórych korzystałem na co dzień - i te miałem na pasku albo na ekranie szybkiego wybierania. Z innych - tylko od czasu do czasu - i te miałem "normalnie" w Menu Zakładki.
W nowej Operze NIE MA Menu Zakładki. Jest do wyboru pasek - albo ekran. Konia z rzędem temu, kto mi wytłumaczy, jak upchnąć w to 500 zakładek i móc z nich wygodnie korzystać...
Więc za parę miesięcy może rok - Firefox
No, ja niestety Firefoksa jakoś strawić nie mogę. To znaczy, jasne: jakbym się przesiadał z IE, to bym piał z zachwytu. Ale jak z Opery 12 - to jednak dla mnie downgrade
Ano, zamknęli. Choć zanim to zrobili, kilka odpowiedzi uzyskałem.
Nadal nie wiem dwóch rzeczy:
Czy jest JAKAKOLWIEK możliwość "schowania" paska adresu (choćby przez jakiś ad-on)...
Czy jest JAKAKOLWIEK metoda włączenia trybu pełnoekranowego. Podejrzewam, że to jakiś błąd w Operze dla Maca - ale błąd konsekwentny (wersja 20, 21, 22 - bez zmian).
To hide the address bar, what's wrong with f11, (full-screen mode).
As I've written before - it DOES NOT WORK (in Opera 20 or 21 or 22 for Mac_...
And what about importing bookmarks? I'm trying to do it by Menu and by extensions - nothing works...
I'll try the rest. Thanks, anyway...
(...) If Opera put the menu display in the browser, it might suit some and not others. (...)
Well, you could say the same about every item in the menu....
(...) but you insist on seeing similarities.
You're right. Similarities are fine. It's like in buying new car: there are plenty of new features, better engine, more comfortable seats, safer airbags, bigger trunk... But some things are the same. Still you have accelerator pedal on the right, brake in the middle, clutch on the left. Lever for windshield wipers is on the right side of the wheel, lever for the turn signal - on the left. And the horn is clearly marked
In Opera 20+ I feel lik trying new car where almost everything is in different place, some features don't exist, so I take manual - an there goes: "Buy some extensions, like 'Place_clutch_on_the_left' module"...
Customization comes through extensions. So, if you want something, do a little home work. Go the the Opera add-on store
So, can You give me a little helping hand in doing my homework?
Three questions:
Is there any extension for hiding address bar? (Yes I know - but I REALLY liked this feature...)
What's the best extension for bookmarks? And what should I do to import bookmarks from Opera 12? (Menu "View -> Import bookmarks" is inactive - I don't know why).
Any extension for "Full screen" and "Presentation mode"?
And all this for Opera for Mac, mind it...
Why can't I have "Bookmarks" on menu bar? There is only bookmarks bar. In Opera 12 there was menu "Bookmarks" (as in EVERY known browser) AND personal bookmarks bar. I had plenty od bookmarks in menu "Bookmarks", and only some of them (for everyday use) on personal bar. And yes, it was much more convenient.
And yes, I know there are plugins and so on. But - for God's sake - WHY?
@ Rafaelluik:
About hiding address bar: If You're far form home and use 13' laptop it MAKES difference. It was just more convenient. And I don't understand the problem: would saving such features make the browser much slower" I don't think so...
You say:
"There are shortcuts for both full screen and presentation mode in the help file, if it doesn't work for you it's an issue that would have to be troubleshoot."
Yes, I KNOW there are shortcuts. And (in Opera for Mac) they DO NOT WORK. Torubleshooting? I checked Opera 20, Opera 21, and now Opera 22. Still the same problem.
F8 (hiding / showing address bar)
Shift+alt+ctrl+w = close all the tabs but the open one.
And so on.
Skins? No, I can't apply skins. But - as I've written - I don't care about skins at all.
What I don't understad is WHY cutting down plenty of features. You want "fast, minimalist browser, open to a wide range of extensions"? Sure, I understand. So use Chrome, for God's sake.
Is it good reason to ruin Opera?...
Well... What to do. It's just my opinion. And I'd really like to know other opinions. Or (maybe?) arguments and reasons...
Pozwoliłem sobie zadać to samo pytanie powyżej, po angielsku (tam jest większy ruch). Ciekaw jestem reakcji.