Lack of Polish characters
-
klarry last edited by
Hi, I write primarily in polish and on the opera browser I cannot write very easily because it doesn't allow me to write ą and ś (quite common polish letters). When I try a note pops up saying that no text is selected and thats it. If you could fix it because all the other polish letters are allowed, that would allow great.
-
mtopek last edited by
@klarry sprawdź czy nie masz włączonych skrótów klawiszowych w innych aplikacjach, ja miałem w AMD Software: Adrenalin Edition ustawione z automatu skróty klawiszowe do funkcji związanych z obsługą karty graficznej i akurat jednym ze skrótów było alt+L co gryzło się z polskim ł. Sprawdź czy nie masz tego samego.
-
klarry last edited by
@mtopek O hej dzięki za sugestie. Jak pisze na google docs nie mogę napisać ą i ś (option + A i option + S), spojrzałam na skróty klawiaturowe na google docs ale tam nie ma tych dwóch skrótów, więc wydawałoby się że nie powinno się to z innymi skrótami gryzło.

Jak sprawdziłeś/aś to w innych aplikacjach? Albo skąd w ogóle wiedziałeś w których to sprawdzić? -
klarry last edited by
@Mlipka Hejka, piszę na googol docs, jak próbuję napisać znaki ą i ś (option + A / S) pokazuje się "no text selected" na dole ekranu i znaki się nie pojawiają. Sprawdziłam skróty klawiaturowe na google docs ale nie ma tam option A/S więc chyba nie powinno to być zablokowane.
Jak używam google docs na innych wyszukiwarkach (ex. safari) to nie mam żadnego problemu.Dziękuję za chęć pomocy! :))