Jak działają rekcje?
-
rafalspuka last edited by
Czy to będzie działało globalnie i będę widział reakcje wszystkich użytkowników, czy tylko jakiegoś grona znajomych?
-
jojo0587 last edited by
@rafalspuka pewny nie jestem ale wydaje mi się, że chodzi o publiczną widoczność dla wszystkich użytkowników serwisu. Jak chcesz to możemy sprawdzić ale na jakimś darmowym filmie.
My proposals for changes in Opera (Google Document).
- There are not enough signs to put all the links here. -
@jojo0587 To byłoby bez sensu, bo trolle zaraz porobią śmietnik
Spoko, wbijaj tutaj:
https://loomi.tv/pl/movie/anonymous -
jojo0587 last edited by
@rafalspuka poszła reakcja. Jakby co wysłałem ją w 10 sekundzie filmu.
@jojo0587 Okay, pokazuje się. Odpowiedziałem w 15 sekundzie
Czyli jednak publicznie, a przynajmniej w ramach wersji językowej serwisu. Oby to była tylko wstępna wersja, bo to bez sensu.
-
jojo0587 last edited by
@rafalspuka a ja jestem zdania, że bez sensu byłoby pisanie reakcji samemu sobie. Ale fakt, mogłaby być jakaś moderacja wpisów aby pewni "śmieszkowie" nie zrobili tam syfu. I gdyby konta Opery obsługiwały znajomych, dobrze byłoby gdyby można byłoby reakcje ograniczać jedynie od znajomych. W sumie dobra byłaby także możliwość wyświetlenia od wszystkich osób ale z ograniczeniem na wybrany/wybrane języki.
rkalkowski last edited by
@jojo0587 @rafalspuka Dzięki za konstruktywną dyskusję
Śpieszę w wyjaśnieniem jak działają reakcje:
Celem reakcji jest umożliwienie wspólnego oglądania z innymi i komentowania filmu tak, aby dostarczyć więcej rozrywki i zabawy właśnie z czytania/oglądania komentarzy w trakcie filmu, a nie po filmie i to na innych serwisach- Reakcje są publiczne, tzn. widoczne dla wszystkich, kto ogląda film i włączył reakcje w video playerze.
- Reakcje nie są czatem na żywo, to są komentarze zostawione przez użytkowników w danej sekundzie filmu - ktokolwiek odtworzy film zobaczy tą reakcję
- Reakcje są moderowane przez adminów Loomi - użytkownicy mogą zgłaszać niecenzuralne i śmieciowe komentarze za pomocą flagi
To jest pierwsza, wstępna wersja Reakcji, chcemy ją rozwijać, tak aby wspólne oglądanie z innymi naprawdę było miało sens i wciągało.
Dawajcie znać, jakbyście to widzieli, jak to powinno działać. Mamy sporo możliwości i otwarte głowy na ciekawe pomysły.
-
jojo0587 last edited by
@rkalkowski said in Jak działają rekcje?:
Reakcje są moderowane przez adminów Loomi - użytkownicy mogą zgłaszać niecenzuralne i śmieciowe komentarze za pomocą flagi
Rozumiem, że tak zwane spoilery także można zgłaszać i moderacja zajmie się nimi?
Aha i jeszcze jedno, reakcja nie chce wysłać się po naciśnięciu Enter na klawiaturze numerycznej. Wiadomo, że z tego korzysta się rzadziej ale jednak Enter to Enter
@jojo0587 Nie mówię o sobie, tylko o znajomych. Ewentualnie mogłaby to być grupa umówiona na wspólny seans, co miałoby największy sens dla tej platformy.
-
@jojo0587 Tak, spoilery można również zgłaszać i moderacja się nimi zajmie - w zależności co zostało zgłoszone, reakcja usunięta lub pozostawiona jeśli nie okaże się spoilerem
Btw. dzięki za zgłoszenie błędu. Pracujemy nad poprawką.
-
@rafalspuka Zarówno publiczny i prywatny seans ma sens. Publiczna, bo nie każdy na z kim oglądać i prywatna, bo nie każdy ma ochotę oglądać z wszystkimi.
Pomyślimy zrobić, aby działało dla obu przypadków.