:tools: Scheduled maintenance

Heads up! Downtime for the Forums, related to the NodeBB upgrade, is planned for Thursday, December 14, starting from 10:00 UTC.
Please make sure to finish all your posts before this time. The downtime should only last for a few minutes.

BUG - Opera can't play this video

  • Hi.
    My OS is Windows 7 64bit icl. with all updates.
    My Opera browser is the newest: 43.0.2442.1144 (PGO)

    Opera can't play this video:
    http://www.fail.to/watch/15977-panik-in-der-wg/
    I can only hear the sound but the video stays black.

    All other browsers like Chrome, FireFox or Palemoon play this video without problem.

    What is going on?

    Thanks

  • Do you have latest PPAPI Flash installed?

  • Funny except for the kick...

  • Do you have latest PPAPI Flash installed?

    No, and i won't install the FlashPlayer or the Plugin.

    All other browser don't have Flash either. But they can play this video.

    Only Opera fails.

    Hmmm

    Edit:

    The strange thing is, many other videos from this website i can play with Opera.

    Only very few videos don't work which i can then only play with other browsers.

  • This video doesn't work either, i can only hear the sound, but the screen stays black:

    http://www.fail.to/watch/16040-herrchen-mit-schlechter-laune/

    Once again, other browsers play it without problem.

  • You may try cleaning site settings and / or with a User agent switcher extension.
    https://addons.opera.com/en/extensions/details/user-agent-switcher-5/

  • You may try cleaning site settings and / or with a User agent switcher extension.
    https://addons.opera.com/en/extensions/details/user-agent-switcher-5/

    I've cleaned everything since the installation: all browser history, cookies, site settings etc.
    With: ctrl + shift + h

    Then played again these two videos. Nothing changed, it doesn't work. I can only hear the sound.

    Then i installed the User Aent Switcher. Changed to windows, Linux , Chrome and Firefox. All combinations.
    And always cleaned the browser history (With: ctrl + shift + h) when switching to another user Agent before playing the videos.
    Here i checked then my User Agent every time: http://mybrowserinfo.com/

    I can only hear the sound, but video still is black.
    So it didn't work either.

    :(

  • No, and i won't install the FlashPlayer or the Plugin.

    Well, at least here that page seems to use Flash.

    All other browser don't have Flash either. But they can play this video.

    Chrome brings its own Flash.

    Only Opera fails.

    Did you try disabling hardware acceleration in Settings?

  • No, and i won't install the FlashPlayer or the Plugin.

    Well, at least here that page seems to use Flash.

    All other browser don't have Flash either. But they can play this video.

    Chrome brings its own Flash.

    Only Opera fails.

    Did you try disabling hardware acceleration in Settings?

    My FireFox has no Flash installed. And i've deactivated Flash on Chrome.
    And both browsers can play these videos, without flash.
    And my Palemoon browser has also no Flash, and it can play these videos.

    Yes, i've tried and deactivated hardware acceleration in Opera.
    Doesn't change anything, the problem still exists.

  • Yes, i've tried and deactivated hardware acceleration in Opera.
    Doesn't change anything, the problem still exists.

    Try checking opera://media-internals/ while playing the video to see if it gives you any hint.

    BTW, your graphic card driver is up to date?

  • Yes, i've tried and deactivated hardware acceleration in Opera.
    Doesn't change anything, the problem still exists.

    Try checking opera://media-internals/ while playing the video to see if it gives you any hint.
    BTW, your graphic card driver is up to date?

    Yes, i set up my system few days ago. It's completely new with newest drivers.
    OS: Windows 7 64bit icl. all updates, Graphic Card ATI Mobility Radeon HD 3450 with newest driver from amd.com homepage

  • Even tested with a new profile Frequently Asked Questions (Opera for Windows) ?

    And delete also the cache folder.

  • Guys, i've tested the video also now with my IE 11.0
    He can't play this video either!
    I get this message:
    "The video could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported: http://www.fail.to/videos/7601ae81c2156d11a11911ccf802a4e3.mp4undefinedundefined"

    In the Internet, there is a service where you can test different OS with different browsers.

    That's the site:
    browserling.com

    I set there: OS windows 7
    That are the results:

    Internet Explorer: fails (same error message as above)
    FireFox: successfull played
    Opera: fails (same error message as above)
    Chrome: successfully played

  • Try checking opera://media-internals/ while playing the video to see if it gives you any hint.

    Here you can download my
    "media-internals.txt"
    and lok for yourself. I don't understant any of it, but maybe you can see the problem.

    http://s000.tinyupload.com/index.php?file_id=00048517019472156317

  • Try checking opera://media-internals/ while playing the video to see if it gives you any hint.

    Here is the LOG File: (media-internals.txt)

    [
    {
    "properties": {
    "render_id": 16,
    "player_id": 0,
    "pipeline_state": "kStopped",
    "event": "WEBMEDIAPLAYER_DESTROYED",
    "url": "http://www.fail.to/videos/7601ae81c2156d11a11911ccf802a4e3.mp4",
    "is_downloading_data": false,
    "total_bytes": 3867856,
    "streaming": false,
    "single_origin": true,
    "passed_cors_access_check": false,
    "range_header_supported": true,
    "duration": 12.817411,
    "audio_dds": false,
    "audio_decoder": "PassThroughAudioDecoder"
    },
    "events": [
    {
    "time": 0,
    "key": "pipeline_state",
    "value": "kCreated"
    },
    {
    "time": 0,
    "key": "event",
    "value": "WEBMEDIAPLAYER_CREATED"
    },
    {
    "time": 0,
    "key": "url",
    "value": "http://www.fail.to/videos/7601ae81c2156d11a11911ccf802a4e3.mp4"
    },
    {
    "time": 72,
    "key": "total_bytes",
    "value": 3867856
    },
    {
    "time": 72,
    "key": "streaming",
    "value": false
    },
    {
    "time": 72,
    "key": "single_origin",
    "value": true
    },
    {
    "time": 72,
    "key": "passed_cors_access_check",
    "value": false
    },
    {
    "time": 72,
    "key": "range_header_supported",
    "value": true
    },
    {
    "time": 82,
    "key": "pipeline_state",
    "value": "kStarting"
    },
    {
    "time": 136,
    "key": "duration",
    "value": 12.817411
    },
    {
    "time": 256,
    "key": "audio_dds",
    "value": false
    },
    {
    "time": 256,
    "key": "audio_decoder",
    "value": "PassThroughAudioDecoder"
    },
    {
    "time": 256,
    "key": "pipeline_state",
    "value": "kPlaying"
    },
    {
    "time": 418,
    "key": "event",
    "value": "PLAY"
    },
    {
    "time": 13299,
    "key": "event",
    "value": "ENDED"
    },
    {
    "time": 13299,
    "key": "event",
    "value": "PAUSE"
    },
    {
    "time": 13325,
    "key": "pipeline_state",
    "value": "kStopping"
    },
    {
    "time": 13325,
    "key": "pipeline_state",
    "value": "kStopped"
    },
    {
    "time": 13326,
    "key": "event",
    "value": "WEBMEDIAPLAYER_DESTROYED"
    }
    ]
    },
    {
    "properties": {
    "render_id": 16,
    "player_id": 1,
    "pipeline_state": "kStopped",
    "event": "WEBMEDIAPLAYER_CREATED",
    "url": "http://www.fail.to/watch/15977-panik-in-der-wg/undefined",
    "is_downloading_data": false,
    "total_bytes": 27824,
    "streaming": true,
    "single_origin": true,
    "passed_cors_access_check": false,
    "range_header_supported": false,
    "error": "FFmpegDemuxer: open context failed",
    "pipeline_error": "demuxer: could not open"
    },
    "events": [
    {
    "time": 0,
    "key": "pipeline_state",
    "value": "kCreated"
    },
    {
    "time": 0,
    "key": "event",
    "value": "WEBMEDIAPLAYER_CREATED"
    },
    {
    "time": 0,
    "key": "url",
    "value": "http://www.fail.to/watch/15977-panik-in-der-wg/undefined"
    },
    {
    "time": 188,
    "key": "total_bytes",
    "value": 27824
    },
    {
    "time": 188,
    "key": "streaming",
    "value": true
    },
    {
    "time": 188,
    "key": "single_origin",
    "value": true
    },
    {
    "time": 188,
    "key": "passed_cors_access_check",
    "value": false
    },
    {
    "time": 188,
    "key": "range_header_supported",
    "value": false
    },
    {
    "time": 188,
    "key": "pipeline_state",
    "value": "kStarting"
    },
    {
    "time": 198,
    "key": "error",
    "value": "FFmpegDemuxer: open context failed"
    },
    {
    "time": 198,
    "key": "pipeline_error",
    "value": "demuxer: could not open"
    },
    {
    "time": 199,
    "key": "pipeline_state",
    "value": "kStopping"
    },
    {
    "time": 199,
    "key": "pipeline_state",
    "value": "kStopped"
    }
    ]
    }
    ]

  • If you download the video and play it in Windows Media Player, does it play fine?

  • If you download the video and play it in Windows Media Player, does it play fine?

    Yes, Windows Media Player can play this video without problems.

  • Yes, Windows Media Player can play this video without problems.

    Did you ever installed any codecs? Or does it plays natively?

    Also, if you try to play the video directly in Opera, does it play?

  • Yes, Windows Media Player can play this video without problems.

    Did you ever installed any codecs? Or does it plays natively?
    Also, if you try to play the video directly in Opera, does it play?

    I never installed any codecs.
    And when i play it directly in Opera, there is only sound and the video still is black.

  • And about that!?
    https://forums.opera.com/post/116719

    Weird if IE has problems too.

Log in to reply
 

Looks like your connection to Opera forums was lost, please wait while we try to reconnect.