Opera 12.16 ciągłe "wywałki" i nie tylko
-
michalko65 last edited by
Sorry za niemądre pytanie ale wolę się upewnić, że postępuję prawidłowo: chodzi o Narzędzia->Preferencje->Zaawansowane->Historia? Bo jeżeli tak, to program opróżnia przy zamknięciu. Tak ma zahaczone. Odhaczenie zresztą też nic nie daje.
-
lemari last edited by
chodzi o Narzędzia->Preferencje->Zaawansowane->Historia?
Nie, chodzi o: Ustawienia-> "Wyczyść historię przeglądania..." >> tam zaznacz wszystko oprócz haseł.
-
Dzięki za przypomnienie, praktycznie zapomniałem o tej opcji Niestety nic to nie dało. Przy otwartych 6 stronach zajętość RAM ok. 1 GB. Łącze mam dość szybkie ale samo ładowanie stron pozostawia wiele do życzenia a na wp.pl jaka katastrofa była taka jest. Niestety na jedynie słusznej przeglądarce czyli IE 11 nic takiego się nie dzieje. W przeciwieństwie do Opery działa szybko, wydajnie, nie muli i nie zajmuje gigabajtów pamięci. Mocno mnie to martwi
Co można by jeszcze poprawić w Operze?
Pozdrawiam. -
lemari last edited by
Rozszerzenia?
Wyłącz wszystkie rozszerzenia, sukcesywnie włączaj aż ,może, trafisz na wadliwe.
-
jemtrawe last edited by
Spróbuj na czystej wersji portable sprawdzić czy też ci się będzie wywalać, jeśli będzie to stawiałbym na jakąś niekompatybilność z windowsem 8.1(ta wersja wyszła sporo czasu przed win 8.1).
-
Wyłączanie rozszerzeń niewiele pomogło. Praktycznie nic. Ale przy okazji wielu prób otwierania różnych stron zauważyłem jedną prawidłowość: "cuda" dziejące się z przeglądarką dotyczą głównie portalu wp.pl Z innych portali mogę otwierać jednocześnie po kilkanaście stron i nie ma zbyt wielkiego spowolnienia - prawie wcale. Na WP wystarczą 3 otwierane jednocześnie strony i Opera ledwo zipie. Skończyły się natomiast po usunięciu historii przeglądania wywałki programu. Jak na razie ani razu.
Dzięki za wsparcie, chyba zacznę unikać WP
Pozdrawiam. -
Zgadza się Opera 12.16 wyszła nawet sporo przed Windows 8 gdy o 8.1 to jeszcze nikt nawet nie słyszał Jeszcze trochę posprawdzam, zobaczę co będzie dalej.
Pozdrawiam. -
ryszard last edited by
Wszystko już było na starym forum.
I wałkowanie tematu allegro w Operze - mułowatość wiele mówi o sprzęcie, i podmieniane avatarów na 1 IV. -
saskatchewan last edited by
A jest gdzieś stare forum zarchiwizowane?
https://vivaldi.net/blogs/entry/archiwum-polskiego-forum-opery-w-serwisie-my-opera
http://forumopery.pythonanywhere.com/
Z awatarami nie wiem, o co chodzi
Awatarów nie można zmienić bezpośrednio. Trzeba założyć konto na gravatar.com, używając tego samego adresu e-mail co tutaj, i tam go zmienić.
-
salcesonek last edited by
Blocking autoupdate.opera.com in hosts or firewall also prevents updating.
Original configuration (no problem): SSL 3: ON TLS 1: ON TLS 1.1: OFF TLS 1.2: OFF