Co dla Linuksa?
-
darekjaworowski last edited by
Zapadły "Ciemności egipskie" nieprzejrzyste, nic nie widać nic nie słychać. Czy Ci tzw "deweloperzy" pracują czy tylko bąki zbijają? Czy będzie kiedyś na Linuksa nowa porządna Opera z klientem RSS i IRC oraz wbudowanym flashplayerem tak jak ma chrome?
-
saskatchewan last edited by
Nowa Opera na Linuksa kiedyś będzie (oczywiście bez klienta RSS, IRC-a i wbudowanego Flasha, podobnie jak wersja dla Windows). Po angielsku możesz sobie poczytać tu: http://ruario.ghost.io/2014/03/02/linux-and-blink-powered-opera/
-
jerzyglowacki last edited by
Jest już Opera 24 dla Linuksa! http://blogs.opera.com/desktop/2014/06/opera-24-linux-released-developer-stream/
-
A więc dziś sobie zainstalowałem i chyba przypnę sobie łatkę "masochista", bo kimś takim trzeba być by używać tego czegoś.
Po pierwsze zakładki, problem ogólnie znany i przykład że można sknocić coś co wydawało się nie do sknocenia.
Druga rzecz jaka mi się rzuciła w oczy o czysta biel na opera://plugins, żadnej wtyczki, nic. Powinna być otwarta Java, co ciekawe wszedłem na kurnik i mogłem sobie w kulki poklikać, a z tego co wiem to tu potrzebna jest właśnie Java. Flash playera również nie wykryła, chyba trzeba to ręcznie w skopiować w jakiś katalog.
Popatrzę co i jak, może uda się to coś jakoś dostroić, niestety, straciłem już wiarę w deweloperów Opery. -
Udało mi się ogarnąć flasza, trzeba dla tej chromopery zrobić taki sam katalog jaki zrobiłby chrome "/opt/google/chrome/PepperFlash" i tam umieścić wtyczkę, (niestety nie ma możliwości by wskazać inny katalog).
Kurka blada ale to forum biedne, żeby nie było takiej podstawowej opcji jak edycja wcześniejszego postu.
-
lemari last edited by
taki sam katalog jaki zrobiłby chrome
Chrome ma swojego flesza, teraz to
Adobe Flash Player - Wersja: 14.0.0.125 Shockwave Flash 14.0 r0
Niestety nie mogę wypróbować Opery na moim Ubuntu bo mam system 32bit
dodane:
można edytować post ☞ kółko zębate pod awatarem
żeby nie było takiej podstawowej opcji jak edycja wcześniejszego postu
-
mistrz last edited by
Czy ktoś się natknął gdzieś na zestawienie brakujących funkcji pomiędzy operą 12.x a bieżącą "betą" Opery?
-
Oj długa była by to lista, na szczęście krótsza o pozycję "Zakładki".
Zarządzanie nimi jest jeszcze trochę średnie, ale ujdzie, ważne że w ogóle jest.
O, ale numer, edycja posta nie chce działać na starej Operze z linii 12, na nowej i owszem -
albatros13 last edited by
Dla mnie to nawet lepiej, że trochę ignorują Linuksa, pewnie nawet bym jej nie zainstalował
Chyba już do końca życia będę musiał korzystać z O12, nie widzę żadnej alternatywy
Jest szansa, że kiedyś Opera wróci do starych rozwiązań (panel boczny, wbudowany klient poczty/RSS itp.)?PS U mnie edycja działa
-
k77paul last edited by
Cześć wszystkim.
Proszę o pomoc w zainstalowaniu i uruchomieniu silverlight w operze 26 co umożliwi oglądanie wideo np. na http://www.player.pl
Z góry dziękuję za pomoc.