Pytanie o dwie funkcje w Operze
-
saskatchewan last edited by
Gesty myszy są przecież od wersji 15, tylko „flipy” pojawiły się trochę później. Możliwości konfiguracji nadal nie ma i pewnie długo, albo i nigdy nie będzie.
O grupowaniu kart już kiedyś pisałem, nie pamiętam, czy nie tobie czasem: dawno temu padło zdanie, że jeśli wróci, to nie w takiej formie jak dawniej.
A tak w ogóle, to znowu nie możesz się zalogować, czy hasło zapomniałeś?
-
werset17 last edited by
WIdzę, że mnie pamiętasz. Miło!
A mogę wiedzieć dlaczego piszecie o tym, że grupowania prędko nie zobaczymy a jak już to w innej formie? Co jest z tym grupowaniem, że mówicie takie tajemnicze rzeczy wszyscy?
-
Piszę to co pamiętam, a dokładnego cytatu pracownika Opery nie jestem w stanie wyszukać, bo My Opera już nie działa. Z grupowaniem jest taka sprawa, że nie jest to funkcja bez której można by się obejść, a są ważniejsze rzeczy do roboty. Patrząc na to, jakie nowe funkcje pojawiają się, a właściwie się nie pojawiają, w nowych wersjach deweloperskich Opium, można wnioskować też, że jeśli już coś będzie, to nieprędko.
-
werset17 last edited by
Ej a co z BLOKOWANIEM kart? Kiedyś była taka opcja. Pamiętacie? Co się z nią stało? I byłą ona w Operze np. 11 a w Operze 12 jej nie ma. Dlaczego już wtedy z niej zrezygnowano?
-
Jest opcja „Utwórz kartę docelową”. Innego blokowanie sobie nie przypominam
-
werset17 last edited by
No jak nie? Stary, była opcja "Zablokuj". Wtedy pojawiała się ikona kłódki zamiast ikonki zamykania "x" na karcie.
A teraz tego nie ma.A co daje opcja "Utwórz kartę docelową” tak przy okazi?
-
No rzeczywiście, było coś takiego, a z tego co widzę, to zniknęło już w 11.6X albo wcześniej. Być może usunęli tę opcję, żeby „promować” przypinanie kart? (Choć dużego związku między tymi funkcjami nie widzę, tak tylko analizuję sytuację.)
"Utwórz kartę docelową” otwiera wszystkie odnośniki z danej strony w określonej, drugiej karcie.
-
Wszystkie, w sensie, że każdy z nich otwiera zawsze w tej drugiej karcie.