Pytanie o dwie funkcje w Operze
-
werset17 last edited by
Hej, mam pytanie. Czy w najnowszej Operze (chyba już wersja 20 coś) dodali w końcu dwie brakujące opcje, takie jak:
- możliwość grupowania kart (zakładek na górze)
- gesty myszy
Proszę o odpwoiedź.
-
Deleted User last edited by
Gesty myszy są. Szczerze mówiąc wątpiłem, że wrócą tak wcześnie ale są już chyba od 17 około wersji. Nie pamiętam dokładnie. Bez tego nie da się przeglądać internetu.
Grupowania kart jeszcze brak i wątpię czy zobaczymy w najbliższych 10 wersjach :p -
saskatchewan last edited by
Gesty myszy są przecież od wersji 15, tylko „flipy” pojawiły się trochę później. Możliwości konfiguracji nadal nie ma i pewnie długo, albo i nigdy nie będzie.
O grupowaniu kart już kiedyś pisałem, nie pamiętam, czy nie tobie czasem: dawno temu padło zdanie, że jeśli wróci, to nie w takiej formie jak dawniej.
A tak w ogóle, to znowu nie możesz się zalogować, czy hasło zapomniałeś?
-
werset17 last edited by
WIdzę, że mnie pamiętasz. Miło!
A mogę wiedzieć dlaczego piszecie o tym, że grupowania prędko nie zobaczymy a jak już to w innej formie? Co jest z tym grupowaniem, że mówicie takie tajemnicze rzeczy wszyscy?
-
Piszę to co pamiętam, a dokładnego cytatu pracownika Opery nie jestem w stanie wyszukać, bo My Opera już nie działa. Z grupowaniem jest taka sprawa, że nie jest to funkcja bez której można by się obejść, a są ważniejsze rzeczy do roboty. Patrząc na to, jakie nowe funkcje pojawiają się, a właściwie się nie pojawiają, w nowych wersjach deweloperskich Opium, można wnioskować też, że jeśli już coś będzie, to nieprędko.
-
werset17 last edited by
Ej a co z BLOKOWANIEM kart? Kiedyś była taka opcja. Pamiętacie? Co się z nią stało? I byłą ona w Operze np. 11 a w Operze 12 jej nie ma. Dlaczego już wtedy z niej zrezygnowano?
-
Jest opcja „Utwórz kartę docelową”. Innego blokowanie sobie nie przypominam
-
werset17 last edited by
No jak nie? Stary, była opcja "Zablokuj". Wtedy pojawiała się ikona kłódki zamiast ikonki zamykania "x" na karcie.
A teraz tego nie ma.A co daje opcja "Utwórz kartę docelową” tak przy okazi?
-
No rzeczywiście, było coś takiego, a z tego co widzę, to zniknęło już w 11.6X albo wcześniej. Być może usunęli tę opcję, żeby „promować” przypinanie kart? (Choć dużego związku między tymi funkcjami nie widzę, tak tylko analizuję sytuację.)
"Utwórz kartę docelową” otwiera wszystkie odnośniki z danej strony w określonej, drugiej karcie.
-
Wszystkie, w sensie, że każdy z nich otwiera zawsze w tej drugiej karcie.