Moja opinia
-
jojo0587 last edited by
Napisana na szybko (możliwe, że później dodam coś więcej). Same konkretny. Bez zbędnego pitu-pitu
- Darmowe filmy - OK, szkoda tylko, że (póki co) jest ich tylko 14.
- Głosowanie na filmy, które mają być dodane jako darmowe - fajna sprawa.
- Inspiracje (sugerowane filmy na podstawie publicznych wypowiedzi znanych osób) - fajna rzecz.
- Płatne filmy - OK, tylko dlaczego za każdy film trzeba płacić oddzielnie. Szkoda tylko, że nie ma możliwości wykupienia abonamentu na dostęp do wszystkich filmów przez określony czas. A najlepiej jakby były obydwie formy płacenia za dostępność do filmów.
- Instant TV (materiały o filmach i nie tylko od różnych twórców, m.in. TVFilmy z YouTube) - ciekawa rzecz. Tylko przecież to samo jest także m.in. w YouTube, więc czy jest tutaj potrzebne? Tym bardziej, że te materiały pojawiają się w "Kontynuuj oglądanie" na stronie głównej.
- Odkrywanie filmów - na podstawie m.in. roku produkcji, oceny kraju produkcji, płatności/darmowych produkcji a nawet takich detali jak (fabuły, miejsca, nastroju, bohatera, adaptacji i wielu innych) - bardzo fajna funkcja!
- Reklamy w darmowych filmach - OK, w darmowych filmach je toleruję (tym bardziej, że reklamy można pominąć po kilku sekundach i nie trzeba oglądać ich całych) ale mam nadzieję, że reklam nie ma w wykupionych pozycjach.
- Odtwarzacz:
- suwak głośności wg mnie jest zdecydowanie za krótki.
- starowanie klawiaturą - skoro spacją można pauzować odtwarzanie to dlaczego strzałką w lewo/prawo nie można filmu przewijać a strzałką do góry/w dół zmienić głośność?
- możliwość wyboru ścieżki dźwiękowej i jakości filmu (własna/automatyczna) - dobra rzecz, nie wszystkie serwisy mają taką możliwość a myślę, że jest to pozycja obowiązkowa w każdym VOD
My proposals for changes in Opera (Google Document).
- There are not enough signs to put all the links here. -
rkalkowski last edited by
@jojo0587 Mega wielkie dzięki za wartościowy i konkretny feedback! To lubimy
Ad. 1; Ad 2. Będziemy starać się rozszerzać ilość darmowych filmów opierając się na wynikach głosowania
Ad 3. Super! Bardziej znane osoby światowego formatu czy lokalne osobistości? Czy może mix?
Ad 4. Nasz model to TVOD i AVOD, czyli filmy na wypożyczenie lub/i darmowe z reklamami. Zamiast subskrypcji na wszystkie filmy, rozważamy szybszej i bardziej intuicyjnej formy płacenia za filmy, np. wallet lub doładowanie kredytów, dzięki temu unika się płacenia za każdym razem za film. Co o tym myślisz?
Ad 5. Instant TV planujemy wzbogacić o materiały, które nie są dostępne na YouTube, m.in. ciekawe międzynarodowe treści wideo.
Ad 6. Super! Zawsze chętnie poznamy pomysły na wzbogacenie wyszukiwania.
Ad 7. Reklam w płatnych filmach nie ma i nie będzie
Ad. 8. Ok, dzięki za wartościowe uwagi.
-
rafalspuka last edited by
@jojo0587 Myślę, że kolejny abonament byłby złą decyzją, zwłaszcza nie posiadając treści oryginalnych. Zwłaszcza, że 10 zł za każdy film, to dobra cena.
-
jojo0587 last edited by
@rkalkowski said in Moja opinia:
Ad 3. Super! Bardziej znane osoby światowego formatu czy lokalne osobistości? Czy może mix?
W sumie im więcej tym lepiej Ale teraz tak myślę, może dodać możliwość filtracji osób na podstawie narodowości i także zawodu (chciałbym tutaj zauważyć, że Pan Stephen King jest przede wszystkim autorem książek, więc grzechem byłoby umieć go jedynie jako scenarzystę ale autora książek/opowiadań już nie).
Ad 5. Instant TV planujemy wzbogacić o materiały, które nie są dostępne na YouTube, m.in. ciekawe międzynarodowe treści wideo.
W takim razie liczę na dodatkowe filtracje: język mowy i napisów (jeśli takie znajdą się w materiałach).@rkalkowski said in Moja opinia:
Ad 4. Nasz model to TVOD i AVOD, czyli filmy na wypożyczenie lub/i darmowe z reklamami. Zamiast subskrypcji na wszystkie filmy, rozważamy szybszej i bardziej intuicyjnej formy płacenia za filmy, np. wallet lub doładowanie kredytów, dzięki temu unika się płacenia za każdym razem za film. Co o tym myślisz?
oraz
@rafalspuka said in Moja opinia:@jojo0587 Myślę, że kolejny abonament byłby złą decyzją, zwłaszcza nie posiadając treści oryginalnych. Zwłaszcza, że 10 zł za każdy film, to dobra cena.
Niby taka dycha za film to nie jest dużo. Problem jest taki, że konkurencyjne platformy (nazw nie będę wymieniał ) oferują np. miesięczny abonament za 30 zł. I właśnie dlatego proponuję dodanie także jego. Bo jeśli ktoś chciałby obejrzeć więcej filmów przez miesiąc to obawiam się, że Loomi po prostu nie obejrzy. Prosta matematyka: jeśli ma zapłacić +/- 10 zł za jeden film a za 30 zł mieć dostęp do nieograniczonej ilości materiałów to przy obejrzeniu już tylko np. 5-6 (czy nawet już 4) finansowo bardziej opłaca się abonament.
My proposals for changes in Opera (Google Document).
- There are not enough signs to put all the links here. -
rafalspuka last edited by
@jojo0587 Ja nie widzę w Loomi konkurencji dla dużych platform na abonament, lecz doświadczenia podobnego do kina, gdzie raz na jakiś czas wykupuję dostęp do tytułu, żeby cieszyć się funkcjami społecznościowymi.
-
@rafalspuka Mamy podobne odczucia, dlatego nie chcemy wprowadzać abonamentu i pozostać przy darmowych i płatnych filmch na wypożyczenie, a jedynie ułatwić proces wypożyczenia, np. aby za każdym razem nie przechodzisz procesu płatności - szczególnie na Smart TV wypożyczanie na konkurencyjnych bywa uciążliwe.
-
@rafalspuka said in Moja opinia:
@jojo0587 Ja nie widzę w Loomi konkurencji dla dużych platform na abonament, lecz doświadczenia podobnego do kina, gdzie raz na jakiś czas wykupuję dostęp do tytułu, żeby cieszyć się funkcjami społecznościowymi.
Tak, bliżej nam do kina niż do dużych platform na abonament. Tych już jest całkiem sporo
-
@jojo0587 said in Moja opinia:
W sumie im więcej tym lepiej Ale teraz tak myślę, może dodać możliwość filtracji osób na podstawie narodowości i także zawodu (chciałbym tutaj zauważyć, że Pan Stephen King jest przede wszystkim autorem książek, więc grzechem byłoby umieć go jedynie jako scenarzystę ale autora książek/opowiadań już nie).
@jojo0587 Dzięki. Słuszna uwaga. Poprawimy treść nagłówka, aby nie dotyczył tylko reżyserów
Jak zwiększy nam się ilość kolekcji osób, to dodamy filtrowanie, jako naturalny etap rozwoju ten podstrony.