[Opera 26] [Bug][Reproduce steps] Youtube video is unclickable

  • Hello!
    There is something strange with my Opera. Info: Opera 26.0.1656.60, no extensions (addons), two plugins:
    Adobe Flash Player 16,0,0,257 located in C:\Windows\SysWOW64\Macromed\Flash\NPSWF32_16_0_0_257.dll
    Chrome PDF Viewer located in C:\Program Files (x86)\Opera1601\26.0.1656.60\pdf.dll
    Both of them are enabled. Steps to reproduce:
    Launch Opera, paste https://www.youtube.com/watch?v=TQVrI7AWqSo in the adress bar, enter
    Wait until page completely loads, better wait 10 seconds, don't do anything - don't scroll the page, etc
    Click on plus in order to open a new tab
    Click on a cross in order to close the tab, focus will switch back to the tab with youtube video
    Hover the mouse over the youtube video and try to click on pause button, volume icon, settings, progress indicator or the video itself - nothing will happen!
    If I right click on a youtube video, a menu shows up with "Save as" option, I click save as and watch_as3.swf file is saved. Download URL is https://s.ytimg.com/yts/swfbin/player-vflq_SRd4/watch_as3.swf

    It looks like there is a transparent flash located on top of the video that doesn't allow to click it. Anyone encountered this?

  • Thanks for your report.
    That's a known issue. It's fixed internally already. Will be gone in next public build. :up:
    (You can even avoid it by yourself right now by either using YouTube's HTML5 player or switching to Adobe's newer PPAPI plugin which you'll get by default now downloading their Flash player)

  • Thank you for the quick response! Adobe site offers Flash 16.0.0.257 to me. Did you remove a link to the youtube video from the first post? I just want to make sure I didn't forget anything.

  • Nope, I didn't alter your post in any way.

  • It looks like there is some kind of filter on this forum so I'll post first three reproduce steps one more time just in case:
    Launch Opera, open any youtube video, wait until page completely loads... all further reproduce steps are the same. Youtube video url that I used to reproduce the bug (I guess it will be removed after I send this post): https://www.youtube.com/watch?v=TQVrI7AWqSo

    Please, confirm that we are talking about the same bug. I have lots of valuable info on my PC so I just want to make sure this is not a virus.

  • You are right. It got removed again. But don't worry. It's fixed ;)

Log in to reply
 

Looks like your connection to Opera forums was lost, please wait while we try to reconnect.