:tools: Scheduled maintenance

Heads up! Downtime for the Forums, related to the NodeBB upgrade, is planned for Thursday, December 14, starting from 10:00 UTC.
Please make sure to finish all your posts before this time. The downtime should only last for a few minutes.

Opera Search Bar always defaults to Google

  • Every time I set the default search engine to not-Google, and even deleting Google as a search engine, upon restart of Opera, Google is restored as the default search engine. Google is persistent and cannot be deleted.
    Deleting any other search engine is fine; it will not be restored.
    This behaviour seems to have started with Opera 12.15, build 1748.

    Is Google hard-wired into Opera now, with no other default possible?

  • Thanks. For some reason when I did a search earlier it didn't show up ... it's irritating, back to 12.14 for a while.

  • No problem to change to different search engines here. After editing new search engine and set as default I can change it to what ever I wan't.

    Opera 12.15
    win32 platform
    System: Win 7 64-bit

  • Originally posted by jarmush:

    No problem to change to different search engines here.

    With mine and others, the reversion to Google happens after a restart of Opera. Until then, the change holds. Or maybe you're just lucky - we probably have the same setup, though you show platform as both Win 32 and Win 7 64 bit. I assume you mean Opera is 32 bit (x86).

  • Has this been reported as a bug yet?

    It reverts back after restarting browser.

    Version 12.15 Build 1748 Platform Win32 System Windows 7
    Browser identification:
    Opera/9.80 (Windows NT 6.1; WOW64) Presto/2.12.388 Version/12.15

  • Originally posted by robertbj:

    it's irritating, back to 12.14 for a while.

    Yes, me too.

    Originally posted by soundbit:

    Has this been reported as a bug yet?

    I hope so. I think this is an important problem.

  • bug..) if so, then the whole chrome abomination called opera 15+ is nothing but huge bug in one piece. a bug called Google.
    this opera 12 behaviour was just an early symptom.

Log in to reply
 

Looks like your connection to Opera forums was lost, please wait while we try to reconnect.