Jak zamknąć okno z komunikatem o prywatności – nie można przesunąć treści?
-
Theofilos last edited by
Witajcie
Mam LG M160E,
Android 6.0.1, jądro 3.10.49,
Opera Mini 66.1.2254.64111
Wersja opery nie ma znaczenia, bo od lat we wcześniejszych wersjach jest to samo.Jak zamknąć okno, którego treści nie można przesunąć do miejsca gdzie jest przycisk zamykający?
Wchodzę na m.meteo.pl
Wybieram miejscowość, a czasami jeszcze przed tym wyborem, pojawia się okno z komunikatem – jak poniżej.Dzieje się tak od czasu do czasu, ale jest to uciążliwe. Zwłaszcza wtedy, gdy chcę właśnie sprawdzić prognozę i nie mogę, a np. spieszy mi się.
Treść można przesunąć tylko trochę do góry.
Nie można przesunąć tak, aby dojść do przycisku zamykającego.Problem wielokrotnie zgłaszany na bugs.opera.com, ale bez oczekiwanego efektu.
Na innym telefonie, w tej samej wersji Opera Mini, pojawia się przycisk do zatwierdzenia i zamknięcia "ZGADZAM SIĘ".
Pozdrowienia
-
Theofilos last edited by
@theofilos
Na moim smartfonie LG czasami pojawia się jeszcze taka sytuacja:Na pierwszym planie widać stronę "wyskakujące okienko", ale bez odpowiednich przycisków - do tego obciętą, a pod spodem widać zasadniczą stronę.
-
Theofilos last edited by
Okazuje się, że jak smartfon ułożę w poziomie, to pojawiają się przyciski, ale jak widać bez treści nad nimi, tak jakby okno z przyciskami było odrębne:
To jest trochę dziwne.
Jednak i tak nic to nie daje, bo naciśnięcie "ZGADZAM SIĘ" powoduje przejście w stan wykonywania jakiejś operacji i trwa to, trwa i trwa ...