Opera Mail is not fetching entire message

  • I'm using Opera Mail on an Acer laptop running Windows 7. I have set up several IMAP email accounts in the client, and all but one seem to work okay, including cox.net accounts. But there is ONE Cox account where nothing I do gets the full message to download, just the message header. I can't find anything about that account's settings that are different from the other accounts that seem to work just fine. I'm hoping that someone can help me figure this out, because it's mighty frustrating when one thing doesn't work and you can't figure out why.

  • You don't have 'Low bandwidth mode' ticked in that accounts settings ?.

  • Yes. Turn low-bandwidth mode off for the account if it's on. If that doesn't help, make sure "do not download attachments" is turned off. Both can affect loading of messages. The latter even affects HTML messages.

    What happens if you right-click the message and choose "Fetch complete message"? Does it load then?

    You might try "make all messages available offline". Or, you might try setting "do not make messages available offline" first to clear the downloaded message cache and then change it back to "Make all messages available offline" or the the default "when I click them" and see how things are.

    You could also delete the IMAP account and add it back in.

    Or, you could log the connection to see if there's an error.

Log in to reply
 

Looks like your connection to Opera forums was lost, please wait while we try to reconnect.