co jakiś czas przycina na 2 sekundy przeglądarkę
-
A Former User last edited by
Jakoś da się żyć ale przycinanie denerwuje...
i3 8100
2x8GB
ssd nvme 1TB
windows 10 enterprise
Twoja wersja to 62.0.3331.99
Posiadasz najnowszą wersję OperyZacznijmy od początku...
Było sobie chrome.... przeinstalowałem system, zainstalowałem ten cud i zaczęło przycinać systematycznie co 30 sekund... w konsoli jakiś poważny błąd... ok przeinstalowałem windowsa i to samo...
Cóż spipszyli chrome to zainstaluje co używałem 10 lat temu operęopera przycina jak otworzę np. zestaw kart, albo przełączam karty, scinki są na 2/3 sekundy czasami nawet brak odpowiedzi, odcina się działa i za jakiś czas znowu....
No to dalej jak dwie nie działają poprawnie to testuje kolejne.... mozilla działa ok jak i jakieś inne dziwne wynalazki
podczas ścin chrome procesor skacze na 100%
podczas scin opery ledwo dobija do 40%
dysk użycie 0Dodatkowo na operze jak odtwarzam np hbo nie mogę strumieniować obrazu na tv poprzez steam linka bo jest czarny ekran mimo, że na monitorze smiga na wszystkich innych działa i jest obraz.
Używanie gmaila z opery też zakrawa na pomstę do nieba... Ciągle mam stronę z błąd i jak się nie wyloguje z konta wypluwa że wystąpił błąd i muszę kliknąć albo w zgłośbłąd do gmaila albo wyloguj z gmaila
translator google też ma problemy techniczne, trzeba czyścic ciasteczka bo inaczej zamiast tekstu z transformatora tekstowego wypluwa nic
jest tutaj jakaś konsola błędów bym mógł zobaczyć co fesci w tej przeglądarce ?
-
jojo0587 last edited by
@chauwa prawdę mówiąc nie wiem co się u Ciebie wyczynia ale jednak wydaje mi się, że to nie wina Opery tylko Twojego komputera. Konsolę znajdziesz w:
Opera Menu >> Programista >> Narzędzia dla programistów (Ctrl + Shift + I) >> ConsoleMy proposals for changes in Opera (Google Document).
- There are not enough signs to put all the links here. -
A Former User last edited by A Former User
@jojo0587
Dzięki ale chodziło mi o konsole błędów przeglądarki, albo jakieś logi.
w chrome jest ale tam nie ma co powoduje błąd tylko wypluwa krytyczny błąd i przycina wtedy.głównie jest taki objaw, klikam w jakiś odnośnik na stronie www np. wynik speedtestu, otwiera się nowa karta zacięta jest i po 2 sekundach rusza
Wszelkie antywirusy z windowsa wyłączone co nie było łatwe w w10 enterprise... ochrona w czasie rzeczywistym również
ten w appdata to jest wybitnie potrzebny2019/08/01-02:15:27.794 3914 Recovering log #43
2019/08/01-02:15:27.794 3914 Level-0 table #45: started
2019/08/01-02:15:27.795 3914 Level-0 table #45: 392 bytes OK
2019/08/01-02:15:27.801 3914 Delete type=0 #43
2019/08/01-02:15:27.802 3914 Delete type=3 #41 -
A Former User last edited by
Problem sam się rozwiązał.
Aktualizacja java i problem zniknął w wszystkich przeglądarkach. Poprzednia wersja musiała mieć jakiś duży błąd -
ryszard last edited by
Do czego jest potrzebna java? Kiedyś używałem JDiskReport, jeżeli nie było javy to nie uruchamiał się OpenOffice. Ale teraz?
-
jojo0587 last edited by
@ryszard A teraz LibreOffice nie wymaga Javy do działania?
My proposals for changes in Opera (Google Document).
- There are not enough signs to put all the links here. -
kvazzi 0 last edited by
Czesć. Może odgrzewam jakiegoś starego kotleta ale moze komuś pomoże. Miałem taki sam przypadek opera sie cieła na 2-3sekundy po przełaczaniu kart. Trafiłem tutaj co mnie nakierowało na jave. Rozwiązaniem okazało sie usuniecie plików tymczasowych netu w ustawieniach javy.