not able to send emails

  • Hi forum,
    I love opera, but for some strange reason I am not able to send out email even though I can receive them. It must have something to do with security even though no pop up telling me something. iso-8859-11 is the default and I tried to change it to windows 1250 but still no go. Any suggestion?

  • On the incoming tab in the account's properties, retype your username and password for the outgoing server. Also, make sure TLS is checked and that the port is set to 465 or 587. Set authentication to "auto" too. Also, make sure the time, date, time zone and daylight savings time settings are all correct on your system.

    You can also check the log to see what's up.

    If you have anti-virus and it has an email scanner, turn off the email scanner to see if you can then send mail. Also, if you have a firewall, make sure operamail.exe is allowed.

  • Bonjour,
    Jusqu'a aujourd'hui je pouvais recevoir du courrier, j'ai voulu ce matin envoyer un mail, tout à sauter il fallu réessayer mais là surprise, pas moyen de mettre les lettres en couleur de mettre un peu plus grandes ces lettres, je me pose cette question, opéra est formidable pourquoi nous proposer une boite lettres, elle ne fonctionne pas.
    Autre problème : j'ai un blog opéra me propose de retenir le pseudo et mot de passe, à chaque fois je clique " enregistrer" mais opéra doit avoir un problème de mémoire car il ne retient pas.
    Prenez le en humour mais je voudrai que ça marche
    Merci pour votre aide


    Hello, Until today I could receive mail, this morning I wanted to send an email, just skip it but then had to try surprise, no way to put the letters in color to a slightly larger letters I ask myself this question, opera is why we offer a great letter box, it does not work. Another problem: I have a blog opera propose to retain the username and password each time I click "save" but opera must have a memory problem because it does not hold. Take in humor, but I want it to work Thanks for your help

    [Mod Edit: Added google translation]

  • Thanks Burnout,
    it really works this time. I had port 25 and putting it on 465 works well. Thank you sooo much for your help. It is really appreciated.

Log in to reply
 

Looks like your connection to Opera forums was lost, please wait while we try to reconnect.