[Opera Next] Dziwne chińskie znaki?
-
zzxsaqw last edited by
Witam.
Używam Opery Next od właściwie samego początku. I od samego początku występuje w niej dziwna sytuacja, tzn. czasami wylatują mi strony pełne chińskich znaków zamiast stron do wyświetlenia. Wygląda to tak:http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a6dcea83c4eac526.html
Zdarza się to zupełnie losowo w różnych sytuacjach jak np:
- logowanie na wykopie - znaczki wylatują zamiast strony po zalogowaniu. Jak się wróci i odświeży to zazwyczaj jest OK
- przy formularzach na różnych stronach, sklepach internetowych itp. Ogólnie wsżedzie tam, gdzie trzeba coś wpisać i wysłać.
- na stronach ustawień niektórych rozszerzeń przeglądarki, np. User-Agent Switcher. Tutaj wychodzą zawsze, nie ma możliwości używania tego rozszerzenia - zawsze mam znaczki.
Nie jest to wina żadnego rozszerzenia, bo na zupełnie gołej Operze Next też takie coś się dzieje.
Co z tym cholerstwem można zrobić? Sama ON jest OK, ale takie coś mocno przeszkadza i nie da się jej używać jako głównej przeglądarki choćbym nie wiem jak chciał.
-
zzxsaqw last edited by
Nie zauważyłem, że jest forum dla Opery Next, proszę moderację o przeniesienie tego tematu do działu dla ON.
-
saskatchewan last edited by
Turbo (Off-road) czasem nie używasz? W starych Operach zdarzały się tego typu problemy z tą funkcją.