Do more on the web, with a fast and secure browser!

Download Opera browser with:

  • built-in ad blocker
  • battery saver
  • free VPN
Download Opera

Somehow my Opera dev 45 won't open magnet links in uTorrent.

  • Somehow my Opera dev 45 won't open magnet links in uTorrent on Windows 7.

    I Associated torrent files in uTorrent. (Options>Preferences>General).

    I have tried un / reinstalling Opera and utorrent.

    When I first tried to download a magnet link - a pop up asked if I wish to download - yes!
    Associate file with utorrent - yes!
    But then nothing???
    Click the magnet file again - just asks if I want to continue download???

    Torrent and magnet links are associated with utorrent in both Firefox and V , and work perfectly!!!

    I have tried editing in regedit.
    Not needed as "magnet" is associated with utorrent already!
    "C:\Users\Owner\AppData\Roaming\uTorrent\uTorrent.exe" "%1" /SHELLASSOC

    Closed Opera and - I have tried editing the "local state" file so it says:
    "magnet":false
    and removed that line so it asks me to launch application where I click "launch application"

    Renamed both local state and preferences to xxxx.bak - and restarted Opera - tried again - nope? Still won't work???

    I tried to add utorrent for magnet links in the content settings in Opera but I can't select it. Only malto is listed?

    I tried setting the default program for torrent files in Windows 7 default programs settings, but I can't find utorrent in the list of available programs.

    Am I missing something?

  • This is a VERY good question, I too have had this issue. Unless there is indeed something we are both missing or are experiencing some sort of application bug I might feel like this was censorship of technology masquerading as a "security feature."

    I would think a nice lightweight browser which excels in all so many areas would surely not make magnet handling by an outside application a feature that was completely out of reach of its users, and moreover if this truly is a THING, the lack of information within a quick surface check would make me feel like there is either a suppression of the search or a very real lack of concern surrounding this issue.

    I really couldn't say, but if you have any info on correcting such browser behavior, please post your solution.