klasyczne zakładki!!
-
zmonika last edited by admin
Jak problem z zakładkami rozwiązałam u siebie pisałam tutaj: https://forums.opera.com/topic/1092/zakladki-uzytkownika-nie-mozna-dodawac-i-itp-stron/10
Może nie jest tak ładnie jak w 12.16, ale rozwiązanie to pozwala się odnaleźć w przypadku wielu zakładek. -
ac74bk74tik last edited by
witam - używam opery od lat i to co zrobili programiści z tymi zakładkami to jakaś kpina z użytkowników-fanów tej przeglądarki - mam teraz wersje 21 z paskiem zakładek tam założony folder ZAKłADKI a w nim cała masę podfolderów ze zbiorem moich stron - niby może to być od biedy ale, ale, ALE = ten pasek zajmuje większość ekranu w górnej części wiec nasuwa sie od razu pytanie - czy ten pasek jakoś można przenieść np. na dół,prawo-lewo lub zrobić go wysuwany ???????????
PS. jedyne co mnie przekonuje jeszcze do nowej opery to ilość używanej pamięci , chrome przy otwarciu 5 zakładek bierze ok 450MB więcej .
Proponuję czasem sprawdzić działanie na mniejszych monitorach i słabszych komputerach a użytkowników na pewno przybbędzie no i co z wersją na linuxa ?????? -
lemari last edited by
no i co z wersją na linuxa ??????
http://ruario.ghost.io/2014/03/02/linux-and-blink-powered-opera/
-
A Former User last edited by
" Jakiś czas temu padł komentarz, że są ważniejsze rzeczy do roboty..."
No właśnie. Co jest jeszcze ważniejsze od zadowolenia użytkownika przeglądarki?
Czy architekci nowej Opery nie widzą co się dzieje? Czy nie zdają sobie sprawy z tego, że niewłaściwie ustawili te swoje priorytety ważności?
Właściwie to już mało mnie to obchodzi, bo zmieniłem przeglądarkę, ale żal.. -
sid80088 last edited by
Jezeli jeszcze nie zauwazyliscie, to Opera jest martwa. I to juz od dawna. Byly kiedys informacje o jej wykupieniu chyba przez Google i chyba tak tez sie stalo. Uwstecznienie jej funkcjonalnosci gdzies do poziomu jej wczesnych wersji (na chwile obecna Chrome jest bardziej funkcjonalne i przyjazniejsze uzytkownikowi) nie wynika z braku umiejetnosci programistow tylko z odgornych wytycznych nowego wlasciciela lub jakiejs umowy. Chyba ,ze ktos wierzy, ze przez 2 lata programisci nie potrafia zaimplementowac w programie podstawowych funkcji nieznednych do normalnego korzystania z przegladarki internetowej. A pisanie, ze sa wzniejsze rzeczy do roboty niz dodanie zakladek to kpina ze starych fanow Opery - jak kolega wyzej juz napisal. I pisze to z ogromnym zalem jako uzytkownik Opery od jej pierwszych wersji. Pisze to w trakcie przenosin na Firefoxa. Obserwujac to co sie dzieje (regres i stagnacja w rozwoju programu, odplyw spolecznosci, ignorowanie przez devow sugestii uzytkownikow) wroze zamkniecie projektu w ciagu najblizszych 2 lat.
-
Deleted User last edited by
Podpisuję się pod wypowiedzią kolegi wyżej - Opera umiera. Sam jakiś czas temu u mnie przebrała się miarka z ciągłymi problemami, nie działającymi stronami, kombinowaniami kiedy będą zakładki, czemu v12 nie działa, czemu to i czemu tamto. Przesiadłem się - z oporami - na Firefoxa. Efekt? Nie wracam już do Opery (obie wersje już całkowicie odinstalowałem na trzech swoich komputerach). Firefox zapewnia mi ciągłe aktualizacje, działanie bezawaryjne i to co potrzeba bez walczenia z przeglądarką. Stracili kolejnego urzytkownika - dzięki swojej "genialnej" polityce. W sumie... za jakiś czas pewnie zostana na rynku 3 liczące się przeglądarki: IE (bo jest w każdej wersji Wind), Firefox i Chrome. Reszta padnie tak jak pada właśnie Opera.
Szkoda, była dobra - czas przeszły dokonany. -
sawatin last edited by
jestem podobnego zdania - Opery używałem przez ostanie 6 lat, lecz po zmianie silnika i usunięciu opcji 'zakładki' oraz niedziałającej synchronizacji musiałem pożegnać Operę na rzecz FF... trochę szkoda, bo widać, że zmiana silnika wyszła na plus jeśli chodzi o szybkość działania. Gorzej, że usunięto z niej tak podstawową kwestię jak zakładki/sync.
-
levvvel last edited by
Klasyczne zakładki można zrobić dosłownie w 3 min. Ściągamy TransmutePortable wybieramy dla przykładu zakładki ze starej Opery i wybieramy kierunek konwertowania na Chrome, tak bo nowa Opera to Chrom. Potem plik bookmarks kopiujemy do folderu użytkownika dla Opery. Następnie instalujemy dodatek Neaster Bookmarsk i zakładki gotowe. Warto doinstalować dodatek Add Bokkmarss. I dzięki temu mamy nasze wszystkie zakładki i możemy dodawać nowe.
Przeszedłem wszystkie chyba możliwe sposoby dodania zakładek, mój jest najszybszy i nie wymaga żadnego kombinowania. -
cocomaliboo last edited by
Przez automatyczną aktualizację zniknęły mi wszystkie zakładki oraz witryny na stronie głównej!! Są mi potrzebne do pracy, jak Opera może w ten sposób pozbawić kogoś wszystkich ważnych dokumentów i stron!! Czy ktoś ma pomysł jak to odzyskać? Błagam o pomoc:(:(:( Załamka, czeka mnie weekend przed komputerem i odzyskiwanie stron
-
darkiel02 last edited by
cocomaliboo
Spróbuj w miejsce najnowszej wersji zainstalować wersję poprzednia tę w której zakładki funkcjonowały poprawnie.