Very Strange Problem with my Opera Browser

  • I am put in the awkward position of being forced to use my Google Chrome browser to post a question on the Opera Forum.
    This has happened to me because I can't TYPE anything into any forums such as Comcast, Microsoft, Norton or Malwarebytes while using Opera. When I try to type nothing appears on the Forums listed.

    In the Address bar at the top of Opera I can type anything I need. Where it says "Enter Search or Web Address" I can type input. However in the main body of my Opera browser where it says "GOOGLE - Search the Web". I can't type anything, all I see is a flashing cursor.

    I have Opera 36.0.2130.48 on my Windows 10 (64-bit) system. My problem only started today.

    I did update my Adobe Flash Player using Opera today. I was notified of an emergency update for Adobe Flash Player. In Opera Plugins the new version is listed (Adobe Flash Player 21.0.0.213). Disabling Adobe Flash Player in Opera plugins had no effect on my problem.

    I did update directly from Adobe.

    I am fairly sure I can uninstall Opera then reinstall it and my problem will go away. However I do not like the idea of losing my bookmarks.

  • I still not sure exactly what the problem was but I cleared cache and cookies. I also restarted my computer. Now I can type and input data into forums. I am using Opera right now to post this comment.

    It was a strange problem but everything is fine now.

  • A computer restart can fix a multitude of ills, particularly ones that occur after installing or updating software.

Log in to reply
 

Looks like your connection to Opera forums was lost, please wait while we try to reconnect.