Video playback issues

  • Hello,
    I've just went back to using Opera after about 2 years with Firefox, and I like how Opera has evolved but for some reason I experience the following issues related to video playback:

    Youtube videos play super smooth with the HTML5 player, no rpoblems there, however Facebook videos (especially when HD is turned on) play with stutters, as if I play them on my grandma's cellphone. Additionally, I've noticed that this video (http://www.antenne.de/programm/aktionen/bayern-von-oben/regensburg#mediaplayer-3) won't play in Opera, in my case, it gives me the following error: "Error loading media: File could not be played". The strange thing is that none of these 2 problems is present in Firefox, without having to install or tweak or do anything to my system/programs. On Firefox, that video plays just fine, and so do Facebook videos. Any idea if this is caused by Opera itself and if can be fixed? I'm using Windows 7 Ultimate, 32-bit.

    Thanks in advance!

  • What's your version of Opera?

    Have you tried the same in Google Chrome? Same result?

  • Thanks for taking your time to reply!

    I've got the latest version of Opera, namely 33.0.1990.115

    As a matter of fact, Chrome is not only able to play that video I mentioned as well as FB videos, but it does it even better/smoother than Firefox.

  • UPDATE: I've just noticed that Facebook GIFs don't work in Opera either, it says I should update/install Flash player (I have the latest version). But they work flawlessly in Both Chrome and Firefox...

  • for videos, I've noticed that some won't play (black) if I turn off hardware acceleration from main settings page

Log in to reply
 

Looks like your connection to Opera forums was lost, please wait while we try to reconnect.