YouTube Audio Issues

  • I honestly do not know if this is a problem with Opera or one of the other related sites/software but I usually get good, quick, advice and help here so thought I would give it a shot.

    First of all, when did YouTube stop using Flash for their videos and switch to HTML5?

    In either case, when playing a YouTube video the audio has a "popping sound" to it, it sort-of sounds like a poor speaker or mike connection and the audio is a little bit stuttery. And it's not a hardware issue as audio works fine everywhere else on my system. This seems to be a recent occurrence since the audio was fine late last week but the last couple of days the problem cropped up. (In an Opera or Flash update?)

    Opera version is: 32.0.1948.25
    Flash Version is the latest one: 18.whatever.

    I've uninstalled and re-installed Flash several times, rebooted the system a few times, esp. after the reinstalls, dumped caches and cookies and more or less everything I can think of. Malware and Virus detectors come up clean.

    Any thoughts?

  • If you are using the HTML5 version of YouTube messing with Flash wont do you any good. The HTML5 version uses zero Flash. Not for audio, not for video.

  • Right. I got an add-on/extension that "forced" YT to use Flash, and it didn't change or impact the audio issues.

  • so any answers or what can we do?? im having the same issue

  • I don't have anything for you. I've never heard of that problem before. Sorry.

Log in to reply
 

Looks like your connection to Opera forums was lost, please wait while we try to reconnect.