• Login
    • Search
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Users
    • Groups
    • Rules
    • Help

Do more on the web, with a fast and secure browser!

Download Opera browser with:

• built-in ad blocker
    • battery saver
    • free VPN
    Download Opera

Speed Dial - jak zarchiwizować do nowej instalacji systemu

Polski
    3
    7
    2491
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • sudione
      sudione last edited by

Witam!:)
      Mam pewien problem, przeinstalowałem system wcześniej przenosząc cały katalog c:\Users\XXXX\AppData\Roaming\Opera Software\Opera Next\ w bezpieczne miejsce, ale nie udało mi się z niego wydobyć stron z "Szybkiego wybierania". Jak to zrobić? Z góry bardzo dziękuję za pomoc.:)

Reply Quote 0
        1 Reply Last reply
      • ryszard
        ryszard last edited by

Tutaj nie warto pytać.
        Użytkownicy opery nie wiedzą, a Ci któży by wiedzieli używają Opery12.

Reply Quote 0
          1 Reply Last reply
        • sudione
          sudione last edited by

Cześć Ryszard!:)
          Miło Cię po tylu latach słyszeć.:) Dobrze, że mam dobrą pamięć to i 99% stron w "Speed Dial'u" sobie wprowadziłem. Siedzę na tej nowej Operze, bo świat przeglądarek nie oferuje niczego co mogłoby dorównywać starej Operze.:(
          Jeżeli można spytać: na czym stara ekipa z byłego forum teraz przesiaduje, czy warto już zacząć testować "Vivaldi'ego", a może spróbować "Otter Browser"?
          Z góry dziękuje za odpowiedź.:)

Reply Quote 0
            1 Reply Last reply
          • krzysieks
            krzysieks last edited by

Każdą z wymienionych przeglądarek możesz zainstalować w wersji USB i samemu sprawdzić jak działają.

Reply Quote 0
              1 Reply Last reply
            • ryszard
              ryszard last edited by

No i takie właśnie ścisłe i precyzyjne odpowiedzi jak powyżej można tu przeczytać.

Ciągle używam Opery12 bo:

• tam gdzie najczęściej bywam działa;
              • ma "wbudowanego" klienta e-mail.
                Tam gdzie nie działa używam Comodo Dragon i zastanawiam się nad przejściem na Comodo Chromodo Private Internet Browser

Vivaldi - sprawdziłem i mnie nie zachwyciła. Głównie ze względu na problemy z rozszerzeniami. Noo niebyło zbyt łatwo je uruchomić. Obiecują "wbudowanego" klienta e-mail ale najnowsza wersja jeszcze go nie ma. Jak się pojawi to spróbuję ponownie.

Otter Browser - jakoś mnie nie pociągnęła. No bo jeżeli "Nie chodzi tu o skopiowanie dawnej Opery, lecz zaproponowanie przeglądarki modułowej, którą każdy będzie mógł dostosować do własnych potrzeb" to PoCo mi ona? Mam Operę ze wspomagającym Comodo Dragon.

Reply Quote 0
                1 Reply Last reply
              • sudione
                sudione last edited by

Dzięki po raz kolejny Ryszard!:)
                Ja tam dziękuję krzysieks, bo dzięki Niemu zainstalowałem obie przeglądarki w trybie portable i też jakoś mi nie spasowały.:P Większą nadzieję mam w Vivaldi, bo to jednak byli pracownicy Opery Software i mają duże szanse na przeniesie ducha do Chromium. Z drugiej jednak strony Chromium to spore ograniczenia i to czuć.:( Mnie się osobiście cały czas tęskni za moim ulubionym dodatkiem do starej Opery, a mianowicie to usługi "Unite", gdzie mogłem udostępniać z komputera to co chciałem jednym kliknięciem myszki, a nie godzinami wysyłać zdjęcia do chmury.:(
                Drugi smutek jest taki, że cały duch starego forum Opery uleciał.:( Opera była wyjątkowa na swój sposób. Uwielbiam wolność, a z tą przeglądarką można było zrobić wszystko. Było minęło. Może ktoś wpadnie na pomysł i będzie próbował się mocować z "Godzillą" dzisiejszych czasów, czyli Google.;)

Reply Quote 0
                  1 Reply Last reply
                • krzysieks
                  krzysieks last edited by

Ryszard odpowiedź była ścisła i precyzyjna. Zawsze używałem tego typu instalacji - czy to przy poprzednich czy obecnej wersji Opery. Wszystko jest w jednym katalogu. Po zainstalowaniu i ustawieniu programu według moich preferencji wykonuje kopię całego katalogu i nie interesuje mnie czy wymieniłem system czy jestem na innym komputerze. Wgrywam katalog na dysk i przeglądarka działa. Nie muszę się zastanawiać gdzie na dysku w jakich katalogach są pliki programu i co z nimi robić przy zmianie systemu. Wszystkie zakładki czy speed dial są ustawione. Oczywiście mowa o systemie Windows. Nie będę się wypowiadał czy działanie danej przeglądarki mi się podoba czy nie. To kwestia indywidualna. Mogę tylko dodać, że używam nowej Opery gdyż jak to określiłeś - tam gdzie najczęściej bywam działa; i to mi w zasadzie wystarcza do przeglądania 28 stron speed diala i kilku umieszczonych w zakładkach.

Reply Quote 0
                    1 Reply Last reply
                  • First post
                    Last post

Computer browsers

• Opera for Windows
                  • Opera for Mac
                  • Opera for Linux
                  • Opera beta version
                  • Opera USB

Mobile browsers

• Opera for Android