zakladki uzytkownika, nie mozna dodawac i itp stron
-
A Former User last edited by
od kiedy bedzie mozna w operze, dodawac, usuwac, zmieniac i itp, z stronami w zakladce? tak samo jak w operze 12
-
saskatchewan last edited by
Chyba już zakładałeś taki wątek na starym forum i nic się od tamtej pory nie zmieniło. Nie pamiętam już o co ci dokładnie chodziło: jeśli o zakładki – menedżera zakładek takiego jak w O12 prędko nie zobaczymy, bo są ważniejsze rzeczy do roboty; jeśli o grupowanie kart na pasku – padło dawno temu na blogu, że grupowanie jeśli będzie, to najpewniej nie w takiej formie jak w 12.
-
axlpl last edited by
Możesz tylko zrobić "protezę", jeśli chce Ci się bawić.
- Ściągasz rozszerzenie "Download Chrome Extension", które pozwala na instalację rozszerzeń Chroma.
- Ściągasz rozszerzenie Xmarks ze sklepu Chrome i importujesz zakładki ze starej Opery/innej przeglądarki. Tym sposobem masz zakładki z paska zakładek, ale brak "Innych zakładek".
- Ściągasz więc rozszerzenie Tidy Bookmarks i tym sposobem masz dotychczasowe zakładki, które możesz edytować, synchronizować itp.
-
zmonika last edited by
od kiedy bedzie mozna w operze, dodawac, usuwac, zmieniac i itp, z stronami w zakladce? tak samo jak w operze 12
Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi.
Mi stanowczo brakowało tego rozwijającego się z boku menu z listą zakładek, bo w pasek zakładek wiele wpakować nie szło, żeby komfortu przeglądania nie stracić ...
Po wielu kombinacjach w końcu w pasku zakładek dodałam folder do którego powrzucałam zakładki. Teraz ten folder pełni tą samą rolę co rozwijająca się lista w 12. -
A Former User last edited by
w operze 12, na pasku u gory(pasek menu), bylo takie cos jak zakladki, i tam sie wrzucalo strony, edytowalo i itp. w tej operze 20, tak nie ma.
-
zmonika last edited by
w operze 12, na pasku u gory(pasek menu), bylo takie cos jak zakladki, i tam sie wrzucalo strony, edytowalo i itp. w tej operze 20, tak nie ma.
Sprawdzałam w 12.16 - jest to lista zakładek wraz z opcjami: "dodaj zakładkę" i "zarządzaj zakładkami" ...
nie wiem jak w 20 (bo szybko wróciłam do 19 jak się okazało, że w 20 problem z hasłami wystąpił), ale w 19 sprawę listy zakładek załatwia folder, o którym pisałam wcześniej (tworzymy tak: prawym klawiszem w pasek zakładek i wybieramy dodaj folder), w folderze tym znajduje się przycisk dodaj stronę i już. Jeśli chcesz w tym folderze tworzyć podfoldery to dodajesz folder na pasku zakładek łapiesz lewym klawiszem myszy i upuszczasz we wcześniej utworzonym folderze. Każdy utworzony folder ma wewnątrz przycisk dodaj zakładkę, co pozwala dodawać kolejne zakładki bezpośrednio do podfolderów.Co do zarządzania zakładkami: przenoszenie wygląda tak jak w 12 łapiesz i upuszczasz, natomiast o ile w 12 we właściwościach można było przypisać do adresu nazwę, krótką nazwę, opis i chyba coś jeszcze ... tak w 19 klikamy prawym klawiszem w zakładkę, wybieramy edytuj, ale możemy do adresu tylko nazwę przypisać (mi to akurat nie przeszkadza bo z tych pozostałych opisów nie korzystałam).
-
Deleted User last edited by
@zmonika - Dzięki wielkie, nie wiedziałem, że można tworzyć podfoldery, wcześniej próbowałem z poziomu otwartego foleru
-
zmonika last edited by
@moris299 - Bez podfolderów w zakładkach bym się nie odnalazła, za dużo ich na pojedynczą listę. Ja odkryłam możliwość wrzucania folderów do innych folderów jak mi na pasek zakładek przy imporcie nawrzucało i próbowałam je jakoś poukładać ... i przenoszony folder upuściłam do innego folderu zamiast przed niego. Taki "wypadek".