Zabezpieczenie przed przypadkowym zamknięciem
-
zmonika last edited by
W ustawieniach opery (v19) nie widzę opcji "pytaj przed zamknięciem", która funkcjonowała ustawieniach starszych wersji, zresztą nawet nie musiała być ta opcja zaznaczona, żeby ostrzegało przez zamknięciem w przypadku aktywnego pobierania pliku.
W v19 kilka razy zdarzyło mi się zamknąć operę podczas pobierania plików. Można co prawda po ponownym uruchomieniu wznowić pobieranie (jednak nie ze wszystkich stron), ale wolałabym, żeby program ostrzegał przed zamknięciem.
Czy ktoś wie, jak zabezpieczyć się przed takim "wypadkiem".
-
saskatchewan last edited by
W Operze 19 nie ma takiej opcji i nie widzę bezpośredniego rozwiązania tego problemu (poza takim, że pewnie dałoby się napisać jakiś zewnętrzny skrypt, np. w AutoHotkey, ale ja się na tym nie znam).
-
zmonika last edited by
No właśnie, nie ma ... szukam wśród rozszerzeń i dodatków, ale też nic nie znajduję.
Człowiek pobiera plik: "hmm, będzie się pobierać 15 minut to sobie forum opery pooglądam ... no dobra na forum parę nowości było ... poczytane, zamykam ... !&#!%$! ściągało się!"
Przydało by się jakieś "Czy jesteś pewien?", dlatego pytam, czy ktoś znalazł rozwiązanie problemu. Może ktoś zna jakiś dodatek, którym ten brak da się załatać.
A może też ktoś z opery poczyta i stwierdzi, że taka opcja w programie jednak się przydaje.
-
piter432 last edited by
Nie ma dodatku, który zabezpieczałby przed przypadkowym zamknięciem Chropery podczas pobierania pliku, ale podejrzewam, że chłopaki (lub panie, ponieważ płeć piękna też tam pracuje, hehe ) mogli coś takiego zaimplementować. Nie wiem w której wersji mogłaby być ta funkcja, gdyż oni sami mają dużo roboty z przywracaniem funkcji.