Hasła w nowej operze
-
Deleted User last edited by
Mam to samo. Nie na wszystkich stronach, ale cała masa haseł przestała działać; mało tego, nie zapisują się gdy wpiszesz na tej stronie USER i PASS - vide strona z tym forum - hasło nie działa mimo że jest zapisane.
Coś spieprzyli. -
Żeby było ciekawiej, w wersji developerskiej 21 działa poprawnie. W 19 też działało. W 20 spaprali robotę.
-
zmonika last edited by
U mnie to samo, w 20 na niektórych stronach nie działają hasła ... Podobnie jak 'dmocha' próbowałam usunąć z zapamiętanych haseł, licząc na możliwość ponownego zapamiętania, niestety klapa.
Na szczęście przed instalacją 19-stki coś mnie tknęło, żeby nie wywalać 12-stki. Więc mam możliwość ponownej instalacji 19 z hasłami zaciągniętymi z 12.
Czekam na naprawę, a puki co 20-stkę wywalam i wracam do 19-stki. Tylko denerwuje mnie ciągły monit o aktualizację. -
No, poprawili to. Jest aktualizacja do wersji 20.0.1387.77 i hasełka śmigają wszędzie i działa proponowanie zapisywanie haseł. Uff...
-
kros last edited by
Niestety w tej wersji funkcja nadal jest do bani. Po otwarciu strony (np. poczta.home.pl), pola są wypełnione loginem i hasłem użytkownika, który ostatnio logował się. Wcześniej trzeba było kliknąć w pole login i wybrać zapisany login aby podstawiło się hasło, a teraz każdy kto otworzy stronę nie musi się trudzić, żeby przejść dalej. Na stronach, które przed aktualizacją logowanie działało poprawnie, działa jak poprzednio. Uważam, że najlepsze było logowanie w wersji 12 Opery i wcześniejszych za pomocą CTRL+Enter. Ktoś nie znający Opery nie mógł zalogować się, a już na pewno nie przypadkowo.
-
Po otwarciu strony (np. poczta.home.pl), pola są wypełnione loginem i hasłem użytkownika, który ostatnio logował się. Wcześniej trzeba było kliknąć w pole login i wybrać zapisany login aby podstawiło się hasło, a teraz każdy kto otworzy stronę nie musi się trudzić, żeby przejść dalej.
To się zgadza. Niemniej jednak pewnie to później poprawią. Ważne że hasła znów działają, a nie że w pierwszym wydaniu v20 połowa haseł przestała działać mimo że były zapisane. Nie wymagajmy, żeby nowa Opera od razu miała wszystko "od ręki". v15 była okrojona w stosunku do teraźniejszej v20. Więc idzie to w dobrym kierunku.
Więcej optymizmu -
coshoo last edited by
Optymizmu? Minęło ponad pół roku od wersji 15 i sensownych zmian jak na lekarstwo.
-
kros last edited by
Temat dotyczy funkcji obsługi haseł, więc czekajmy na kolejne poprawki i testujmy je. Na razie wygląda to tak, jakby operę pisała grupa programistów, którzy przez ostatnich 20 lat byli zahibernowani lub dopiero zaczynają przygodę z programowaniem. Odkrywają to, co inni odkryli już dawno, a z Operą 12 i wcześniejszymi nigdy nie mieli do czynienia. Trochę szkoda tego, co zostało osiągnięte przez te wszystkie lata.
-
A Former User last edited by
Jakieś żarty - 2016 rok,
Wersja: 35.0.2066.68 - Sprawdzanie dostępności aktualizacji…
Kanał aktualizacji: Stable
właśnie zaktualizowałem i dalej nie zapamiętuje haseł.Kpina... Rozumiem, że darmowa ale jakieś korzyści czerpią...
Czas zmienić przeglądarkę.
-
ryszard last edited by
Czas zmienić przeglądarkę.
Albo czas sprawdzić czy strony, na których hasła się "nie zapisują" pozwalają na to.