jak wyeksportowac zakladki (opera 20.0)
-
temp1236 last edited by
jak w temacie
potrzebuje zapisac moje zakladki do pliku, reinstallowac system i odzyskac zakladki.
niestety nie widze takiej opcji w "schowku", w menu Opera->Wiecej narzedzi jest tylko "import".
mialem nadzieje, ze uda mi sie skopiowac zakladki z profilu opery ale nie ma tam zadnego pliku, ktory moglby je zawierac.prosze o szybka odpowiedz.
-
ryszard last edited by
Szybka odpowiedź - skopiuj wszystkie pliki opery. Któryś z nich to pewnie Twoje zakładki.
-
saskatchewan last edited by
Trochę wolniejsza odpowiedź: http://help.opera.com/opera/Windows/1432/pl/solutions.html#backup
Jedna uwaga: hasła skopiowane w ten sposób mogą nie działać na innym komputerze, ani po reinstalacji systemu.
-
levvvel last edited by
Zakładki Opery masz w C:\Users\nazwa_profilu\AppData\Roaming\Opera Software\Opera Stable. Plik nazywa się bookmarks bez żadnego rozszerzenia.
-
jacmis last edited by
No właśnie. Mam ten sam problem. Jestem przed reinstalacją systemu i nie moge znaleźć pliku bookmarks. Synchronizacja też nie działa a zakładki mam pięknie pogrupowane. W jaki sposób zachować plik z zakładkami?
-
pebllo2 last edited by
Czy programiści nie mogą zrobić opcji: exportowanie zakładek do pliku HTML ?? to by bardzo ułatwiło sprawę jak w Firefox...
-
coshoo last edited by
Gdyby była taka mozliwość to pewnie ta garstka użytkowników by całkiem uciekła, a tak siedzą przywiązani do swoich zakładek