Błąd z próbą synchronizacji i odzyskania haseł.
-
larry808 last edited by
Cześć, krótko opisze swój problem - robiłem reinstall windowsa, zawsze pamiętam o tym, by przed przenieść i pobrać sobie plik moich haseł z opery na pendrive by potem swobodnie sobie to przenieść i mieć wszystko zachowane. Dzisiaj niestety z powodu jakiegoś rozkojarzenia zwyczajnie o tym zapomniałem i o to piszę ten temat, ponieważ nie jestem w stanie dokonać synchronizacji haseł. Mianowicie - na konto Opery loguje się przez Google, w koncie Opery mam również email gmailowy, ustawiłem również hasło i dla pewności je zmieniłem na nowe, mam ustawioną datę i godzinę na komputerze a także najnowsza aktualizacje przeglądarki (takie sposoby dawało mi AI, dlatego zaznaczam). Mam nawet dwustopniową weryfikację, gdy klikam w prawym górnym rogu swoją ikonkę i widzę ,,Problem z synchronizacją'' wchodzę w to, próbuje zrobić synchronizację JEDYNIE swoich haseł, pojawia się pod tym mały prostokącik by potwierdzić swoją tożsamość - wpisuje więc hasło tak jak mi nakazuje pole po czym dostaje ciągle ten sam komunikat na czerwono ,,something went wrong while trying to validate token''. Prosiłbym o pilną pomoc, ponieważ nie mam dostępu do moich kont e-mail na których mi bardzo zależy. Pozdrawiam.
-
deespasitoo last edited by
Cześć.
Przede wszystkim spokojnie – jeśli hasła były wcześniej zsynchronizowane, to bardzo prawdopodobne jest to, że cały czas bezpiecznie leżą na serwerach Opery. Ten błąd z tokenem to po prostu problem z autoryzacją nowej sesji, który bardzo często pojawia się właśnie przy logowaniu przez konto Google po reinstalacji Windowsa. Przeglądarka po prostu gubi połączenie z serwerem i nie potrafi Cię zweryfikować.
Najlepiej zacząć od całkowitego resetu tej sesji. Wyloguj się całkowicie ze swojego konta w prawym górnym rogu przeglądarki, wyłącz Operę i włącz ją ponownie. Przy ponownym logowaniu nie klikaj jednak przycisku "Zaloguj przez Google" – zamiast tego wpisz normalnie swój adres Gmail i to nowe hasło, które przed chwilą ustawiłeś. Taki zabieg zazwyczaj wymusza na serwerze wygenerowanie świeżego tokenu i naprawia problem od ręki. Gdyby to dalej rzucało błędem, wejdź w czyszczenie danych przeglądania (Ctrl + Shift + Delete), ustaw zakres na "Od początku" i wyczyść same ciasteczka oraz pamięć podręczną (cache). Po czystej instalacji systemu te pliki potrafią się dziwnie zblokować i psuć weryfikację.
Dla własnego spokoju możesz też wejść z poziomu zwykłej strony internetowej na opera.com i tam się zalogować. Zobaczysz tam dokładną listę swoich danych z serwera. Jeśli przy pozycji z hasłami wyświetla się ich prawidłowa liczba, to znak, że wszystko jest bezpieczne i problem tkwi tylko w samej aplikacji na komputerze.
Jeszcze jedno, jeśli kiedyś w przeszłości ustawiałeś dodatkowe hasło synchronizacji (tzw. passphrase), to w tym wyskakującym okienku musisz wpisać tamto stare hasło szyfrujące, a nie obecne hasło do konta.A więc spróbuj tego i daj znać, czy tradycyjne logowanie ruszyło. Jeśli dalej będą problemy, proszę daj znać, postaram ci się dalej pomóc.
- Życzę miłego dnia