Blokowanie diva po stylu.
-
olesio last edited by
Cześć. Używam Opery 12.16 pod Windowsem. Nie interesują mnie nowsze z wywaloną połową funkcjonalności.
Czy da się jakoś zablokować poprzez własny CSS dla strony div'a po jego właściwościach, jak na przykład szerokośc? Pytam ponieważ chciałem się pozbyć reklamy na górze forum http://www.swirtv.czo.pl pod jego logiem. I próbowałem tak:
#bb28a8b2d3 { display: none !important; }
div[style="width:750px"] { display: none !important; }I początkowo #bb28a8b2d3 skutkowało, ale teraz znowu ten upierdliwy baner się pokazuje. Blokowanie poprzez urlflter.ini i dodawanie tam wpisu: http://adtaily.pl/ też nic nie daje. A z tego co widzę div ma stałą szerokość i skoro po nazwie się nie da ani klasie to może po szerokości. Ale jak to zrobić by było skuteczne. Prosił bym o przykłady wpisu dla pliku CSS dla tej strony. Z góry dziękuję.
-
lemari last edited by
Chodzi o "Darmowy chosting obrazków"?
Mam to zablokowane przez urlfilter.ini : http://storage5.static.itmages.com/i/14/0409/h_1397011088_6302305_1bdd714bcd.png
-
olesio last edited by
Teraz przetestowałem i banner pokazuje się niestety na ogół tylko po zalogowaniu na forum. Mam takie reguły jak u Ciebie, ale baner i tak się pokazuje kiedy jestem zalogowanym. Co ciekawe przy widoku blokowania elementów, nie widać go na nim poniżej loga. Jakieś inne pomysły, jak mogę go blocknąć?
-
olesio last edited by
Nie ma takiego polecenia pod prawoklikiem. Nie ma też tego elementu jak wspomniałem, w widoku blokowania zawartości. Pewnie dlatego, że chyba jest wywoływany przez jakiś JavaScript. Także stoję w miejscu, ma ktoś jeszcze jakiś pomysł jak się tego pozbyć? Admin forum nic nie może z tym zdziałać raczej, bo darmowa platforma czo.pl do tworzenia własnych forów takie coś narzuca.
-
jemtrawe last edited by
Spróbuj:
div[id="AdTaily_Widget_Container"] { display: none !important; }PS. Nie myślałeś nad tym aby przestać się męczyć tworząc te wszystkie reguły samemu i zacząć korzystać z adblocka?
-
lemari last edited by
Nie ma takiego polecenia pod prawoklikiem.
Pomyłka (pisałem z pamięci), powinno być: "Blokowanie treści..."
-
olesio last edited by
@jemtrawe: niestety nie pomogło, nadal się wyświetla. Spróbuje może AdBlocka. Ale jeżeli dobrze pamiętam miałem z nim problemy. I do kiedy istniała lista aktualizowana przez userów na portal24h z urlfilter.ini było to według mnie najfajniejsze rozwiązanie. Ale dla jednego wkurzającego banera dobry byłby skuteczny CSS. Ale niestety nie umiem go sobie stworzyć.
@lemari: jeżeli masz na myśli dowolne inne miejsce jako tło tego forum, inne niż baner, to takie polecenie oczywiście jest. Ale tak jak pisałem. W jego widoku, pole z tym banerem jest nieaktywne i nie da się go blokować. Tak jakby było już blokowane, ale mimo to się wyświetla.
-
jemtrawe last edited by
Na pewno włączyłeś ten styl za pomocą menu>strona>styl>twoj styl? U mnie to co podałem wyżej blokuje tą reklamę na górze, chyba, że o inna ci chodzi?
-
olesio last edited by
@jemtrawe: tak, na pewno plik .css skojarzony ze stroną i wskazany w jej preferencjach istnieje. Na szczęśćie jednak AdBlock pomógł i tamten baner się już nie pokazuje. Ale nie wiem czy nagle nie zaczął wpływać na to forum Opery, czy ktoś postanowił też zrobić z niego bezwartościowo chromopodony klon. I nawet po prawidłowym zalogowaniu się nie można odpisać w tym wątku. Nie można też było rozwinąć polskiego subforum. Musiałem googlować swój wątek. Dopiero też nie bez trudności musiałem na chwilę logować się z pod IE. Ogólnie cyrk. Czyszczenie ciasteczek też nie pomagało. Ogólnie problem z banetem w sumie rozwiązany. A dlaczego Tobie CSS działa ok, a umnie nie zaskakiwało, do tego pewnie nie dojdziemy. Dzieki za pomoc anyway.