Te błekitne linie to chyba "Composited render layer borders", a dziwna czcionka może directwrite?
Latest posts made by jemtrawe
-
RE: Funkcje eksperymentalnePolski
-
RE: Co już nie działa na O12.17Polski
Wideo na tvn24 i transmisje na sport.tvp.pl działają bez problemu u mnie.
-
RE: Opera otwiera dwie karty po kliknięciu środkowym przyciskiem myszy na URL.Polski
To raczej nie wina opery, mam to samo tyle że na każdej przeglądarce, więc stawiałbym na system lub myszkę.
- Polski
-
RE: zawieszenie przy używaniu klawiaturyPolski
Może jakiś wirus? Skanowałeś antywirem?
Chociaż osobiście zainstalowałbym drugiego windowsa obok tego aby sprawdzić czy to wina systemu. -
RE: Blokowanie diva po stylu.Polski
Na pewno włączyłeś ten styl za pomocą menu>strona>styl>twoj styl? U mnie to co podałem wyżej blokuje tą reklamę na górze, chyba, że o inna ci chodzi?
-
RE: Blokowanie diva po stylu.Polski
Spróbuj:
div[id="AdTaily_Widget_Container"] { display: none !important; }PS. Nie myślałeś nad tym aby przestać się męczyć tworząc te wszystkie reguły samemu i zacząć korzystać z adblocka?
-
RE: Co nowego w Operze 21?Polski
Wprawdzie w 21 i 22 można to włączyć dodając parametr "--enable-smooth-scrolling" do ścieżki w skrócie Opery, ale to regres... (tak było w 15).
Nawet gdyby nie usunęli tej opcji to za pomocą opera://flags i tak byś mógł włączyć to tylko na linuksie bo w chromium usunęli możliwość włączenia poprzez flagi na innych systemach.
Jeśli chodzi o płynne przewijanie to polecam to rozszerzenie https://chrome.google.com/webstore/detail/smoothscroll/nbokbjkabcmbfdlbddjidfmibcpneigj -
RE: automatyczne uruchamianie wtyczki adobe, pomocy..Polski
Wyłącz tryb off road w menu opery, wtedy flash powinien ci się automatycznie uruchamiać.
-
RE: Opera 12.16 ciągłe "wywałki" i nie tylkoPolski
Spróbuj na czystej wersji portable sprawdzić czy też ci się będzie wywalać, jeśli będzie to stawiałbym na jakąś niekompatybilność z windowsem 8.1(ta wersja wyszła sporo czasu przed win 8.1).