Şifreler Nerede Saklanıyor?
-
izvef last edited by
Arkaşdaşlar,
opera şifreleri bilgisayarda mı, yoksa kendi sunucularında mı depoluyor?
Güncelleme, format vs sonrası şifreleri nasıl geri getireceğiz?
Profil şifremle giriş yapınca gelmesi gerekmiyor mu?
Teşekkürler -
larah last edited by larah
@izvef Kimse cvp vermemiş, ben söyliyim:
C:>Kullanıcılar>Burada Sizin Kullanıcı Adınız>AppData>Roaming>Opera Software>Opera Stable>Burada da "Login Data" var ki bunda da sizin şifreleriniz saklanır.
Bende öyle ama ben Windows 7 kullanıyorum..Veya sitede Ayarlar (Çark işareti) ve üstten search yapın ve "Şifre Yöneticisi" yazın ve yanındaki minik ok'u tıklayın açılan sayfada şifrelerinizi göreceksiniz ve burada da "Kayıtlı şifreler" yazdığı yerin sağında 3nokta var tıklayın ve "Şifreleri dışa aktarın" deyin..
-
izvef last edited by
@larah benim asıl problemim başka idi, opera çökmüş ve açılmaz hale gelmişti. açılır gibi yapıp kapanıyordu. silip yeniden kursam da aynı sorun devam etmişti. ben de klasörleri silip tekrar kurdum. ama bu sefer de şifrelerim yok oldu.
ben şifrelerin opera hesabında saklandığını sanıyordum. yani başka bir pc'de opera hesabımı açsam göreceğimi sanıyordum ki hala öyle olması gerektiğini düşünüyorum
belki ayarlarda o seçenek vardır.
teşekkürler -
larah last edited by larah
@izvef hmmm anladım herşey silinmiş oldu tabii ama son bir seçenek vardır ki eğer bilgisayarınızda "Sistem Geri Yükleme"niz açıksa ama tabii sistem geri yüklemeleri manuel ya da otomatik silinmediyse (ki bu da zaten görülür) o sildiğiniz tarihe geri dönüp geri getirebilir ve akabinde dediğim yerden şifreleri alıp pc'nize kaydedebilirsiniz ama tabi bozuk olan o Opera geri gelecektir ama siz de Login data'yı geri almış olacaksınız ve de sonra tabii o bozuk Opera tekrar yüklenmiş olacak ve de sonra yeniden Opera'yı tamamen silip yeniden temiz yükleyebilirsiniz..
Ve dediğiniz gibi başka bir pc'de görebilmeniz için önceden senkronizasyon yapmış olmanız lazımdı, tabii onu bilemiyorum yapmışsanız şifreler tabii ki kurtulur..
Geçmiş olsun..