Import 20.000 zakładek
-
A Former User last edited by
Witam
Mam odwieczny problem z wieloma zakładkami. Nazbierało mi się ich przez lata ok. 20.000 posortowane w ok. 800 folderach.
Miałem je kiedyś w Chrome. Wyeksportowałem do pliku html. Z racji, że padł mi Chrome( nie da się nic zrobić - wisi. W menedżerze zadań otwiera mi się kilkanaście procesów chrome.exe) próbowałem zaimportować zakłądki z tego pliku. Niestety przez to , że jest ich chyba tak dużo zarówno Chrome jak i Opera zawieszają się i nie dają rady. Znacie może jakiś sposób na import tylu zakładek do nowej Opery 67.0.3575.31 ? -
ryszard last edited by
@piotrlublin1975 said in Import 20.000 zakładek:
Z racji, że padł mi Chrome( nie da się nic zrobić - wisi. W menedżerze zadań otwiera mi się kilkanaście procesów chrome.exe)
A toto nie ma czegoś w stylu operowego "Jeżeli przeglądarka nie działa prawidłowo, przywrócenie ustawień domyślnych może pomóc. Możesz zachować prywatne dane i zresetować ustawienia lub zainstalować przeglądarkę na nowo."?
No niby ma https://support.google.com/chrome/answer/3296214?hl=pl@piotrlublin1975 said in Import 20.000 zakładek:
Nazbierało mi się ich przez lata ok. 20.000 posortowane w ok. 800 folderach.
Mam mniej zakładek i mniej folderów a i tak co jakiś czas znajduję zakładki prowadzące do nieistniejących stron, lub stron aktualnie do niczego nie przydatnych.
Zrób [Ctrl]+[O], otwórz plik html ze swoimi zakładkami, rolka, rolka, klik i ciekawe czy trafisz w adres działającej strony. A jak działającej to czy przydanej.Jedyny sposób jaki mi się nasuwa - wysłać plik html z zakładkami na jakiś serwer (albo np. na drive.google.com i ustawić udostępnienie) i dodać sobie do zakładek w przeglądarce jego adres.
-
@ryszard
Ok. Dzieki za info z tym serwerem. Przyda mi się na przyszłość.
Jeśli chodzi o Chroma to odinstalowałem go. Wyczyściłem kompa po resztkach, uruchomiłem od nowa i nic. Jest to samo.
Ale dałem sobie radę inaczej z zakładkami:
Zainstalowałem Firefoxa. Wgrałem do niego zakładki (udało się po ok. pół minuty czekania) Następnie zainstalowałem ponownie aktualną wersję Opery i dałem import z Firefoxa. Też czekałem kilkadziesiąt sekund, ale dało radę wgrać. Tak, że temat zamknięty jeśli chodzi o Operę. Z Chromem nijak nie wiem jak sobie poradzić. Ale to już chyba temat na inne forum.
Przeprosiłem się z Operą i chyba znowu z nią będę działał, bo obsługa zakładek jest teraz super. Ostatnią fajną wersją była dla mnie Opera 12.17
Pozdrawiam -
@ryszard a jeśli chodzi o aktualizację zakładek to niestety już nie pamiętam jak się nazywał , ale dosyć niedawno dorwałem program do sprawdzania i aktualizacji zakładek. Zapodawało się plik zakładek, a on wskazywał bodajże na czerwono nieaktywne. Łatwo można było wychwycić te stare. I zrobiłem sobie tak porządek. Trwało to chyba ze dwa tygodnie ale mam już posortowane i zaktualizowane.
-
ryszard last edited by
@piotrlublin1975 said in Import 20.000 zakładek:
jeśli chodzi o aktualizację zakładek to niestety już nie pamiętam jak się nazywał , ale dosyć niedawno dorwałem program do sprawdzania i aktualizacji zakładek
Szkoda, że nie zapisałeś sobie adresu strony, z której pobrałeś ten program w zakładkach. Może dałoby się nim podzielić plik i potem importowałbyś w Operze porcjami.
-
@ryszard Z tego co pamiętam nie dało się tak zrobić. Ale teraz w Operze jak już wgrałem plik z zakładkami widzę, że dosyć fajnie idzie uporządkować pliki.