• Login
    • Search
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Users
    • Groups
    • Rules
    • Help

Do more on the web, with a fast and secure browser!

Download Opera browser with:

• built-in ad blocker
    • battery saver
    • free VPN
    Download Opera

Import 20.000 zakładek

Polski
    2
    6
    609
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • A Former User
      A Former User last edited by

Witam
      Mam odwieczny problem z wieloma zakładkami. Nazbierało mi się ich przez lata ok. 20.000 posortowane w ok. 800 folderach.
      Miałem je kiedyś w Chrome. Wyeksportowałem do pliku html. Z racji, że padł mi Chrome( nie da się nic zrobić - wisi. W menedżerze zadań otwiera mi się kilkanaście procesów chrome.exe) próbowałem zaimportować zakłądki z tego pliku. Niestety przez to , że jest ich chyba tak dużo zarówno Chrome jak i Opera zawieszają się i nie dają rady. Znacie może jakiś sposób na import tylu zakładek do nowej Opery 67.0.3575.31 ?

Reply Quote 0
        ryszard 1 Reply Last reply
      • ryszard
        ryszard @Guest last edited by

@piotrlublin1975 said in Import 20.000 zakładek:

Z racji, że padł mi Chrome( nie da się nic zrobić - wisi. W menedżerze zadań otwiera mi się kilkanaście procesów chrome.exe)

A toto nie ma czegoś w stylu operowego "Jeżeli przeglądarka nie działa prawidłowo, przywrócenie ustawień domyślnych może pomóc. Możesz zachować prywatne dane i zresetować ustawienia lub zainstalować przeglądarkę na nowo."?
        No niby ma https://support.google.com/chrome/answer/3296214?hl=pl 😉

Nazbierało mi się ich przez lata ok. 20.000 posortowane w ok. 800 folderach.

Mam mniej zakładek i mniej folderów a i tak co jakiś czas znajduję zakładki prowadzące do nieistniejących stron, lub stron aktualnie do niczego nie przydatnych.
        Zrób [Ctrl]+[O], otwórz plik html ze swoimi zakładkami, rolka, rolka, klik i ciekawe czy trafisz w adres działającej strony. A jak działającej to czy przydanej.

Jedyny sposób jaki mi się nasuwa - wysłać plik html z zakładkami na jakiś serwer (albo np. na drive.google.com i ustawić udostępnienie) i dodać sobie do zakładek w przeglądarce jego adres.

Reply Quote 0
          A Former User 1 Reply Last reply
        • A Former User
          A Former User @ryszard last edited by

@ryszard
          Ok. Dzieki za info z tym serwerem. Przyda mi się na przyszłość.
          Jeśli chodzi o Chroma to odinstalowałem go. Wyczyściłem kompa po resztkach, uruchomiłem od nowa i nic. Jest to samo.
          Ale dałem sobie radę inaczej z zakładkami:
          Zainstalowałem Firefoxa. Wgrałem do niego zakładki (udało się po ok. pół minuty czekania) Następnie zainstalowałem ponownie aktualną wersję Opery i dałem import z Firefoxa. Też czekałem kilkadziesiąt sekund, ale dało radę wgrać. Tak, że temat zamknięty jeśli chodzi o Operę. Z Chromem nijak nie wiem jak sobie poradzić. Ale to już chyba temat na inne forum.
          Przeprosiłem się z Operą i chyba znowu z nią będę działał, bo obsługa zakładek jest teraz super. Ostatnią fajną wersją była dla mnie Opera 12.17
          Pozdrawiam

Reply Quote 0
            1 Reply Last reply
          • A Former User
            A Former User last edited by

@ryszard a jeśli chodzi o aktualizację zakładek to niestety już nie pamiętam jak się nazywał , ale dosyć niedawno dorwałem program do sprawdzania i aktualizacji zakładek. Zapodawało się plik zakładek, a on wskazywał bodajże na czerwono nieaktywne. Łatwo można było wychwycić te stare. I zrobiłem sobie tak porządek. Trwało to chyba ze dwa tygodnie ale mam już posortowane i zaktualizowane.

Reply Quote 0
              ryszard 1 Reply Last reply
            • ryszard
              ryszard @Guest last edited by

jeśli chodzi o aktualizację zakładek to niestety już nie pamiętam jak się nazywał , ale dosyć niedawno dorwałem program do sprawdzania i aktualizacji zakładek

Szkoda, że nie zapisałeś sobie adresu strony, z której pobrałeś ten program w zakładkach. Może dałoby się nim podzielić plik i potem importowałbyś w Operze porcjami.

Reply Quote 0
                A Former User 1 Reply Last reply
              • A Former User
                A Former User @ryszard last edited by

@ryszard Z tego co pamiętam nie dało się tak zrobić. Ale teraz w Operze jak już wgrałem plik z zakładkami widzę, że dosyć fajnie idzie uporządkować pliki.

Reply Quote 0
                  1 Reply Last reply
                • First post
                  Last post

Computer browsers

• Opera for Windows
                • Opera for Mac
                • Opera for Linux
                • Opera beta version
                • Opera USB

Mobile browsers

• Opera for Android