Patrzmy w przyszłość!
-
lemari last edited by
A czy stare forum zostało zarchiwizowane i jest gdzieś dostępne, czy poszło do kosza?
https://vivaldi.net/blogs/entry/archiwum-polskiego-forum-opery-w-serwisie-my-opera
-
lemari last edited by
A czy stare forum zostało zarchiwizowane i jest gdzieś dostępne, czy poszło do kosza?
https://vivaldi.net/blogs/entry/archiwum-polskiego-forum-opery-w-serwisie-my-opera
-
Deleted User last edited by
No niestety, u mnie ten sam problem z hasłami po aktualizacji do 20-stki. Czekamy na naprawę
Aktualizacja do 20.0.1387.77 i nie ma (w każdym razie nie widzę) problemów z hasłami
-
zmonika last edited by
Zgadza się @plastek
Widziałam, wczoraj po południu dodali
Zainstalowałam i jestem zadowolona, także nie widzę już problemów z hasłami. -
biocomp last edited by
Autorzy na nowe propozycje są głusi. Szaleją z numerkami co kilka miesięcy praktycznie stojąc w miejscu (od wersji 16 do wersji 20 pojawiło się kilka opcji, które można policzyć na palcach dwóch rąk). Była masa propozycji od użytkowników, sam pisałem na forum dweloperskim swoje propozycje - ale oni mają to w tyłku... No albo bardzo chcą, tylko że po roszadach pozostała część ekipy niepotrafiąca programować... Dla picu wydająca kolejne edycje przeglądarki co 3 miesiące... W międzyczasie schrzanili kilka rzeczy, które z powrotem z wersji na wersję poprawiali... Nie wiem co się dzieje z Opera Software, ale dzieje się coś zdecydowanie niedobrego. W tej przeglądarce naprawdę nie ma niczego, czego nie byłoby w innych - to jest nakładka na Chrome... (Jedyny duży plus to jak zwykle Speed Dial). Kilka razy na starym forum pytałem się o różne kwestie związane z używaniem programu - czasem o całkiem podstawowe funkcje dostępne w przeglądarce na starym silniku, przy czym zwykle odpowiedzią był tekst "nie da się" (w przeciwieństwie do dawnych czasów, gdy Opera nie była Chroperą i w 99% dawało się - jak nie po myśli autorów, to na okrętkę - to był fantastyczny program).
Z szybkością aktualizacji jest tak duży problem (numerki lecą, tylko nic się nie zmienia), że nie wiem czy w 2020 przy numeracji 100 dojadą do poziomu starej Opery... Nie rozumiem, nie można było zamienić silnika Presto na Chromium w starym SDK Opery, tylko "budować Rzym" od nowa?
Mam kolejny problem obecnie z nową Operą - tym razem z Cache. Jeśli nikt mi nie pomoże, lub po raz kolejny padnie odpowiedź, że się nie da (co byłoby absurdem, bo w Chrome się da, a na Chromium bazuje nowa Opera), to rezygnuję z tej przeglądarki na rzecz innej. Po prostu nie chcę walczyć i prosić się o każdą funkcję, bo moim zdaniem w 2014 powinniśmy otrzymywać program o znacznie bardziej rozwiniętych funkcjach niż nawet to, co oferowała Opera 12.16. Program powinien być przejrzysty, responsywny i bardzo konfigurowalny (do tego przecież dąży się choćby w witrynach web 2.0). Tymczasem widzę "cofanie się w rozwoju" całego rynku IT i tworzenie programów dla idiotów, w czym niestety swój udział bierze Opera uzależniając się jednocześnie od monopolisty jakim jest Google i z utęsknieniem w oczach oczekując, co też ich "Pan i Władca" udostępni w kolejnej wersji Chromium, a czym będzie można się pochwalić przed ludźmi na swoim blogu opisując kolejną, 30 wersję opery... Żenujące. -
kajach1 last edited by
Nie potrafię zrozumieć, czemu cała część społecznościowa my.opera poszła w diabły, przecież to było tyle ludzi, tyle blogów itp. z całego świata, te serwery aż takie drogie były????, nie dało się wrzucić jakichś reklam, żeby to chociaż samo na siebie zarobiło. Przecież to teoretycznie powinno być bardzo dużo warte patrząc w aspekcie zasięgu.
-
A Former User last edited by
dlaczego mam otwarte TYLKO dwie karty a uruchomionych jest 10 procesów Opera?! [.....] nie jest zła ta nowa Opera.
musze przyznac, ze bardzo ciekawie skonstruowane zdanie
-
A Former User last edited by
ale niektóre strony są tak ciężkie, że pozostaje jedyne lekarstwo, zrezygnować z JavaScript.
Czy nie rozważniej jest zmienić narzędzie do przeglądania internetu?
a podpowiedz - na jakie? bo że na maxthona... to wiem, moze (jak kiedys) ma nadal cos z opery; na ff? <- za ciezki; co ma podstawowe funkcjonalnosci 12.16? mnie wychodzi na to, ze... maxthon (z webkitem) moze miec, nawet ostatnio podgladalem portable. Fakt - 12.16 ciezkawo chodzi na pewnych www, ale nadrabia to mozliwoscia wylaczania JS, no i duza funkcjonalnoscia (pare dodatkow zalatwia to)