(12.17) wyłączenie aktualizacji
-
lemari last edited by
Aktualizację wyłączasz: ustawienia > preferencje > zaawansowane > bezpieczeństwo ->> "Nie sprawdzaj..."
Nie będzie nowej Opery z Presto.
-
ryszard last edited by
Nie wyłączaj aktualizacji. Ustaw "Powiadamiaj o dostępnych aktualizacjach".
Nie będzie nowej Opery ale poprawka łatająca poważny problem z bezpieczeństwem może się pojawić. Oprócz tego - w czasie sprawdzania aktualizacji odbywa się aktualizowanie pliku browser.jsNa http://www.opera.com/docs/browserjs mam
Target version and time stamp of the active browser.js file is Opera Desktop 12.10 core 2.12.388, January 13, 2015. Active patches: 267.
A z drugiej strony - PoCo to wyłączać?
-
3dh last edited by
Czekaj, czyli to co Opera 12 chciała zainstalować, to nie była Opera 25+, tylko łatka do 12-stki? Mi to wyglądało na najnowszą wersje, a takowej nie potrzebuje, jeszcze. Mam już zainstalowane inne znane przeglądarki (dla testów), i nie mam miejsca dla kolejnej, w sumie 5-tej.
Nie lubię ukrytych i niepotrzebnych procesów w tle.
-
3dh last edited by
Zawsze można sprawdzić aktualizacje ręcznie. Po tej akcji nie mam już wciskania na siłę nowej Opery, tylko komunikat o używaniu najnowszej wersji Opery 12.
Dzięki za link i dodatkowe informacje.
-
ryszard last edited by
Czekaj, czyli to co Opera 12 chciała zainstalować, to nie była Opera 25+, tylko łatka do 12-stki?
No tu masz akurat rację - to była Opera25.
-
A Former User last edited by
Po tej akcji nie mam już wciskania na siłę nowej Opery, tylko komunikat o używaniu najnowszej wersji Opery 12.
dziwne, bo ja sobie moge sprawdzac ile razy chce aktualizacje,za kazdym razem chce sie wcisnac 20-ta ktoras wersja...
-
3dh last edited by
Widać wtedy trafiłem na coś takiego:
Opera may tell you no new Opera version is available, but it will still check for a new version of the browser.js file.
Po dzisiejszej próbie znów wciskali mi nową Opere, ale to nic. Ważne, że mam nad tym kontrole i sprawdzam nową wersje browser.js.