co tak malo klopotow?
-
nova-personigo last edited by
I kto tu hejtuje?
Oj, przepraszam, fanbojuje
Nie u偶ywam Chropery, poniewa偶 oczekuj臋 od przegl膮darki czego艣 wi臋cej, ni偶 twitowanie i wrzucanie komentarzy na fejsbuka.
Wyobra藕 sobie, 偶e nie mam na fejsbuku konta. Tak, s膮 takie osoby. Nie wszyscy musz膮 pod膮偶a膰 owczym p臋dem - uszanuj to.
Dla os贸b maj膮cych sentyment do Opery powstaje Otter Browser - nasz stary forumowy kolega emdek wraz z kilkoma osobami tworzy co艣, co b臋dzie r贸wnie konfigurowalne jak O, a b臋dzie pozbawione jej wad, kt贸re wi臋kszo艣膰 u偶ytkownik贸w starej Opery zna a偶 za dobrze -
Deleted User last edited by
No dobra, ja mam problem i pom贸偶cie
Opera 12.17 z modu艂em poczty a w nim GMail oraz RSS - od lat tak samo (sprawdzanie poczty automatycznie co 5 minut)
I jest jaki艣 problem z certyfikatami
Dzi艣 wiecz贸r non stop wyskakuje komunikat "艂a艅cuch certyfikat贸w tego serwera jest niekompletny"
W zak艂adce - bezpiecze艅stwo - opcj臋 "zapami臋taj m贸j wyb贸r" klikam ale ten komunikat co kilka kilkana艣cie minut wraca i tak bez ko艅ca
Par臋(nascie) dni temu by艂o tak samo ale jako艣 si臋 uspokoi艂o -
lemari last edited by
Nie u偶ywam Chropery, poniewa偶 oczekuj臋 od przegl膮darki czego艣 wi臋cej, ni偶 twitowanie i wrzucanie komentarzy na fejsbuka.
Jak zrozumia艂em, godzisz si臋 na ograniczenia w dost臋pie do tre艣ci zamieszczanych w internecie. Bo takie problemy stwarza "stara" Opera.
@pgmost
Lepiej ju偶... nie b臋dzie
:wait: -
ryszard last edited by
Jak zrozumia艂em, godzisz si臋 na ograniczenia w dost臋pie do tre艣ci zamieszczanych w internecie. Bo takie problemy stwarza "stara" Opera.
Jaki艣 przyk艂ad?
Dzi艣 wiecz贸r non stop wyskakuje komunikat "艂a艅cuch certyfikat贸w tego serwera jest niekompletny"
17IX14 nie mia艂em akurat w艂膮czonej Opery ale mo偶e to by艂 jaki艣 problem gmaila? Przed chwil膮 raz zobaczy艂em komunikat o "temporary una...."
Pr贸bowa艂e艣 wyczy艣ci膰 histori臋 przegl膮dania a szczeg贸lnie ciasteczka? -
Nie pr贸bowa艂em, ale dzie艅 p贸藕niej tj 18 wrze艣nia komunikat wyskoczy艂 zaledwie 4-5 razy a wczoraj i dzi艣 jest spok贸j
-
lemari last edited by
Jaki艣 przyk艂ad?
Nie wymieni臋 fejsbuka bo tam przecie偶 nikt nie zagl膮da
Zamula na wielu stronach: gazeta.pl, natemat.pl, plus.pl..., a i jeszcze twitter.
-
macieja58 last edited by
U mnie na YouTube by艂o tak 偶e po wej艣ciu w link do filmu, d艂u偶ej trzeba by艂o czeka膰 a偶 zacznie si臋 sam odtwarza膰 w por贸wnaniu do nowej Opery, FF czy chrome. Na dysku online cx.com moja przegl膮darka by艂a niekompatybilna i nie mog艂em korzysta膰 np. z przeci膮gnij i upu艣膰. Na poczcie na Interii cz臋sto nie by艂 wy艣wietlany g贸rny panel po zalogowaniu. 艁adowanie si臋 obrazk贸w na stronach typu demotywatory i jednoczesne przewijanie w d贸艂 by艂o strasznie zrywane i zamulane (robi艂em p贸藕niej te same czynno艣ci na innych przegl膮darkach wi臋c mia艂em por贸wnanie). Facebook jak dzia艂a艂 to klasyka, nie by艂o dla Opery 12 oczywi艣cie mo偶liwo艣ci wideorozmowy na tym portalu. Pami臋tam jak na hotmailu po zmianie interfejsu, tylko na tej przegl膮darce stary interfejs by艂 wczytywany. I moja ulubiona uci膮偶liwo艣膰: s艂ucham muzyki np: z youtube, daje czerwony przycisk wy艂膮czaj膮cy przegl膮dark臋, ona znika z ekranu a muzyka dalej sobie gra w dobre i przestaje dopiero po kilkunastu sekundach, opera oczywi艣cie w procesach dalej "siedzia艂a". I jeszcze par臋 rodzynk贸w by艂o, ale to nie ma po co ju偶 litanii tworzy膰
-
A Former User last edited by
siedz臋 na kompie a zaraz b臋d臋 przy tablecie czy smartfonie,
tylko nie zapomnij o czekaj膮cym traktorze.
-
A Former User last edited by
Chrome odni贸s艂 sukces na rynku (i zrobi艂 to szybko) g艂贸wnie dlatego, 偶e by艂 prosty w obs艂udze i dzia艂a艂 poprawnie, ludziom si臋 to spodoba艂o,
to,偶e "milion much sie nie myli", nie znaczy,ze maja racje; wszelkim wiekszosciom nalezy bacznie sie przygladac, czy aby nie s膮 stadem potakujacych minimalistow ci膮gn膮cych do do艂u. Najczesciej sa.W zwiazku z tym argument z "wiekszosci" jest raczej pesymistyczny i malo tworczy.Bowiem, obiektywnie rzecz ujmujac, zastopowanie opery na 12.17 i wykoszenie kilku jej funkcjonalnosci w nowej propozycji jest pozbawione sensu; nigdy - w dluzszej perspektywie czasowej - cos mniej ergonomicznego nie stalo sie lepsze od poprzednika, co nie znaczy, ze nie zostalo w koncu wcisniete ludziom gardlem. I tak jest w tym przypadku. Ale masowe protesty, masowe negatywne opinie - to fakt niezbity i daje do myslenia nad jakoscia nowosci.
-
Wygl膮da to tak:
http://i.imgur.com/A5u9goK.png
cos z GMailem, Avastem, wiem 偶e to stary XP i Opera 12.17
Ju偶 drugi dzie艅 skacz膮 te komunikaty z r贸偶na cz臋stotliwo艣ci膮 - od co kilka minut po co kilkana艣cie minut -
ryszard last edited by
Za艂膮czone obrazek jest z艂y. Nie wida膰 na nim jak膮 dat臋 i godzin臋 wskazuje zegar Twojego komputera.
-
Data w systemie aktualna, Avast te偶 ale przez przypadek znalaz艂em w Ava艣cie opcj臋 - reset ustawie艅 i p贸ki co jest spok贸j. Cho膰 nie wydaje mi si臋 abym w Avast cokolwiek zmienia艂 (poza wy艂膮czeniem komunikat贸w g艂osowych)
-
nova-personigo last edited by
Mam identyczny uk艂ad, jak Ty.
XP, Avast i O 12.17.
Podobne komunikaty wyskakiwa艂y mi tylko raz - gdy mia艂em spieprzon膮 dat臋 w systemie. -
Po tym resecie Avasta problem ust膮pi艂 - mam nadziej臋 偶e to nie przypadek (tzn komunikat wyskoczy艂 raz, da艂em zapami臋taj i pami臋ta). Jako艣 cie偶ko mi sobie wyobrazi膰 sytuacja ze data w systemie by艂aby nieaktualna, skoro si臋 na ni膮 ci膮gle patrzy
-
A komentarze na YouTube w O12.17 wygl膮daj膮 u was normalnie czy s膮 rozjechane?
http://prntscr.com/4ukp30 -
No w艂a艣nie, 偶eby nie by艂o rozjechane trzeba kombinowa膰 ze zmian膮 identyfikacji co pomaga tak偶e na wygl膮d Google ale masakruje Google Mapy (tzn niby je unowocze艣nia ale te nowe Google Mapy tworzy艂 kto艣 kto by艂 pijany na膰pany i rodzice go nie kochali). Tak czy inaczej koszmar. Na szcz臋艣cie mo偶na nowe GM wy艂膮czy膰
Edit:
Tylko wtedy rolka myszy nie dzia艂a na mapach
Wi臋c chyba wycofam zmian臋 identyfikacji