Gdzie są zapisane karty szybkiego wybierania?
-
Athread2 last edited by
Witam, wczoraj robiłem format i przed tym zrobiłem sobie całą kopie folderu Opera ze starego systemu. Z zakładkami i hasłami obyło się nawet bez tego, bo wystarczyło zalogować się na zsynchronizowane konto. Jednak wciąż nie wiem jak przywrócić karty z szybkiego wybierania, niby je widzę po wejściu w stare konto komputera, ale nie wiem jak je zimportować.
Czy opera zapisuje je w jakimś folderze? Proszę o pomoc, pozdrawiam.
-
ryszard last edited by ryszard
Zakładki "siedzą" w pliku file:///C:/Users/Start/AppData/Roaming/Opera%20Software/Opera%20Stable/Bookmarks
"Szybkie wybieranie" to jakby specyficzny fragment tego pliku.
Zakładek, które miałeś na szybkim wybieraniu w starym komputerze szukaj w "Inne strony szybkiego wybierania"
Otwierasz folder danego urządzenia, zaznaczasz potrzebne zakładki i przeciągasz na "Szybkie wybieranie" -
Athread2 last edited by
@ryszard said in Gdzie są zapisane karty szybkiego wybierania?:
Zakładki "siedzą" w pliku file:///C:/Users/Start/AppData/Roaming/Opera%20Software/Opera%20Stable/Bookmarks
"Szybkie wybieranie" to jakby specyficzny fragment tego pliku.
Zakładek, które miałeś na szybkim wybieraniu w starym komputerze szukaj w "Inne strony szybkiego wybierania"
Otwierasz folder danego urządzenia, zaznaczasz potrzebne zakładki i przeciągasz na "Szybkie wybieranie"Okazało się jednak, że skopiowałem jedynie folder z pozycji program files, zapomniałem jeszcze o Roaming, więc przeniesienie z roaming odpada.
Czy jest możliwość przeniesienia ich z funkcji synchronizacji, bo jak tam wchodzę to niby wszystkie są, ale nie wiem jak je zimportować na obecną przeglądarkę.
Jeżeli chodzi o zakładki to pisałem, że wszystkie już zsynhronizowałem tylko mam jedynie problem z kartami szybkiego wybierania:
-
ryszard last edited by
Przeczytaj jeszcze raz co napisałem, obejrzyj jeszcze raz obrazek - jeżeli zsynchronizowałeś zakładki to zawartość szybkiego wybierania masz na komputerze w zakładkach, w folderze "Inne strony szybkiego wybierania". Folder ten może się tez nazywać "Speed Dials". Szukaj go przez pasek boczny.
Na wszelki wypadek - sprawdź na https://sync.opera.com/web/ ile widać urządzeń.
-
Athread2 last edited by
@ryszard said in Gdzie są zapisane karty szybkiego wybierania?:
Przeczytaj jeszcze raz co napisałem, obejrzyj jeszcze raz obrazek - jeżeli zsynchronizowałeś zakładki to zawartość szybkiego wybierania masz na komputerze w zakładkach, w folderze "Inne strony szybkiego wybierania". Folder ten może się tez nazywać "Speed Dials". Szukaj go przez pasek boczny.
Na wszelki wypadek - sprawdź na https://sync.opera.com/web/ ile widać urządzeń.
Już sobie poradziłem na angielskim forum bardziej szczegółowo opisali problem, dzięki również za pomoc, pozdrawiam