Jak zwiększyć długość historii?
-
ryszard last edited by
To znaczy?
Nie czyścisz historii ani z poziomu Opery ani programami zewnętrznymi i ostatni wpis masz z??? -
skwara last edited by
Co jest niejasne w moim zapytaniu?
Chce mieć nieskończoną historię odwiedzonych stron. Teraz to mam najstarszą stronę z 28 lipca. -
ryszard last edited by
No właśnie. Przed chwilą sprawdzałem - ostatni wpis z 24 VII 19. Wtedy czyściłem historię.
-
ryszard last edited by
Jakich programów czyszczących używałeś między 28VII a 1VIII?
CCleaner? Coś z tej listy http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/najlepsze-darmowe-programy-do-czyszczenia-systemu.html? -
ryszard last edited by
Jak już pewnie wiesz nie da się ustawić rozmiaru historii. Jakie byłyby konsekwencje nieskończonej historii to zupełnie inna sprawa.
Ale zastanawia mnie co się dzieje z Twoją historią. Opera 12 ma domyślnie 1000 adresów, przypuśćmy, że 62.0.3331.99 ma tak samo - czyli określoną liczbę adresów (bo ograniczenie rozmiaru historii jest dla mnie zrozumiałe i uzasadnione). Oczywiście nie ma sensu liczenie adresów w historii ale możesz sprawdzać rozmiar plikuC:/Users/NAZWA_TWOJEGO_PROFILU/AppData/Roaming/Opera%20Software/Opera%20Stable/History
Jeżeli nie czyścisz historii to rozmiar tego pliku nie powinien się zmieniać. U mnie ten plik zaraz po wyczyszczeniu historii ma 128 kB.
-
ryszard last edited by
Wpisujesz adres i pojawiają się podpowiedzi z zakładek i historii. Przy jakim rozmiarze pliku zakładek pojawi się niedogodność - nie wiem. Ale nieograniczona historia = nieograniczony rozmiar pliku.
Co będzie, gdy włączysz synchronizację firefoxa na innym komputerze? Pociągnie te 290MB?Jak już pisałem - podejrzewam, że coś Ci kasuje historię dlatego sugeruję zwrócić uwagę na rozmiar pliku. Przy czym warto pamiętać, że Opera nie kasuje go do zera.
-
skwara last edited by skwara
Pociągnie, nie pociągnie, moim zdaniem to moja sprawa kogo to obchodzi. Na razie jest mi z tym bardzo dobrze i myślę że to się nie zmieni. Takie uszczęśliwianie ludzi na siłę jak na androidzie na którym usunęli przełącznik 2G/3G/4G, możliwość utworzenia skrótu do przełączania "Transmisja danych" itp.
Wracając stricte do opery, co to jest 1000 adresów? Tydzień? Może to było dobre w czasach pierwszych pentiumów.
-
ryszard last edited by
@skwara said in Jak zwiększyć długość historii?:
Wracając stricte do opery, co to jest 1000 adresów? Tydzień? Może to było dobre w czasach pierwszych pentiumów.
Nie wiem czy 1000 (tyle ma domyslnie Opera 12) czy 10000 czy więcej ale wydaje mi się, że jest ograniczenie.
jak na androidzie na którym usunęli przełącznik 2G/3G/4G
W androidzie 9 nie da się tego przełączyć?
-
skwara last edited by
@ryszard said in Jak zwiększyć długość historii?:
jak na androidzie na którym usunęli przełącznik 2G/3G/4G
W androidzie 9 nie da się tego przełączyć?
Da się w opcjach.