Problem z dodawaniem rozszerzeń - Opera nie widzi... samej siebie: wymagana przeglądarka Opera
-
A Former User last edited by
Próbuję wrócić do Opery po kilku latach i ciągle coś. Tym razem nie mogę przeskoczyć problemu z instalowaniem rozszerzeń - Opera informuje, że do instalacji rozszerzeń potrzebna jest przeglądarka Opera i proponuje jej pobranie. Próbowałem "zaktualizować" przeglądarkę za pomocą instalatora, ale nie zmienia to nic.
Czy ktoś wie, jak rozwiązać problem?
-
ryszard last edited by
Czyli masz coś spsute, albo udało Ci się skutecznie ustawić maskowanie przeglądarki.
Sprawdź np. na http://www.jakie-mam-ip.pl/przegladarka
Swoją drogą - w czym Adguard jest lepszy od wbudowanych w Operę blokerów? -
Wyniki mówią, że mam Mozillo-Safaro-Chroma, czy to normalne informacje dla Opery (Chromium)?
Nie chodzi ściśle o Adguarda, bo nie mogę żadnego dodatku zainstalować. Aczkolwiek chętnie porównam działanie wbudowanego blokera i Adguarda w formie dodatku.
-
zalex108 last edited by
Reinstall using Opera offline.
https://blogs.opera.com/desktop/
Windows 7 (x64)
Opera Test profile | Opera Reset / Back up"You cannot know the meaning of your life until you are connected to the power that created you". · Shri Mataji Nirmala Devi
-
Szanowni Państwo, przyczyna problemu namierzona. Faktycznie było to maskowanie przeglądarki oprogramowaniem zewnętrznym - post użytkownika @ryszard dał mi do myślenia. Kto by się spodziewał, że działa jak należy
Wobec takiego stanu rzeczy, na chwilę obecną dziękuję za wypowiedzi. Temat może zostać zamknięty. Pozdrawiam.
-
ryszard last edited by ryszard
@laszlociaszlo said in Problem z dodawaniem rozszerzeń - Opera nie widzi... samej siebie: wymagana przeglądarka Opera:
Temat może zostać zamknięty.
No niezupełnie. Jeżeli piszesz:
Faktycznie było to maskowanie przeglądarki oprogramowaniem zewnętrznym
To jest taki wątek Faktyczna zmiana useragenta w Operze w którym może napisałbyś - używam .... i działa tak dobrze, że nawet rozszerzeń się nie da zainstalować
-
@ryszard, proszę bardzo Dodałem informacje w tamtym wątku.
Tutaj napiszę jedynie, że po wyłączeniu ochrony Adguard (na poziomie Windowsa), dodanie rozszerzeń do przeglądarki jest możliwe i działa prawidłowo. Oczywiście można wyłączyć pewne funkcje programu lub je zmodyfikować, aby sklep z dodatkami Opery działał prawidłowo, jednak na chwilę obecną nie będę tego weryfikował - znalazłem przyczynę problemu, o co dokładnie mi chodziło. Ochronę włączyłem ponownie. Pozdrawiam.