Opera 60 to katastrofa...
-
A Former User last edited by
Witam,
Jeszcze nigdy nowa aktualizacja przeglądarki nie miała tylu wk... rzeczy
-
Ciągle się wiesza (głównie podczas korzystania z rozszerzeń typu "Copy Urls" czy "Open multiple URLs" + nie można użyć cmd+A na macu w tych rozszerzeniach - tekst nie zaznacza się, po czym przeglądarka zawiesza się na dobre. W 58 problemu nie było
-
Opera 60 jest jedyną aplikacją, która nie działa z programami typu "Magnet" do zarządzania rozmieszczeniem okien. W 58 problemu nie było
-
cd do p.1 - wieszanie się Opery 60 średnio co 3 minuty umożliwia korzystanie z niej, więc używam ciągle 58, z tym, ze myślę o konkurencji (Vivaldi???)
Obecnie próbowałem wersji - 60.0.3255.83 ale problemy nadal występują.
Zróbcie coś z tym załogo...
Pozdrawiam,
Michał -
-
@meeffe
Hej Michale,
-
Może to kwestia rozszerzeń? Może nie współpracują z Opera? Zgłosiłeś problem do dev Opery lub do Twórcy wtyczki? Na innych przeglądarkach działa?
-
Mam "Magnet" I wszystko działa jak należy. Myślę, że to kwestia problemów z OS.
-
To samo w konteście punktu 2. Opera działa chyba najlepiej na systemie.
Pozdrawiam!
-
-
arturlata last edited by
Zgadzam sie, choc ja mam problem - i zdaje sobie sprawe z tego, ze to kwestia gustu, przyzwyczajen - z paskiem bocznym. Nigdy nie uzuwalem tego, ale w speed dial jest jak najbardziej pozadany. Do tej pory mialem wylaczony tenze pasek w kartach, ale w speed dial, jak najbardziej uzywalem. Obecnie jest wybor: wszedzie albo wcale! Pieknie!
-
@Diirn said in Opera 60 to katastrofa...:
@meeffe
Hej Michale,
-
Może to kwestia rozszerzeń? Może nie współpracują z Opera? Zgłosiłeś problem do dev Opery lub do Twórcy wtyczki? Na innych przeglądarkach działa?
-
Mam "Magnet" I wszystko działa jak należy. Myślę, że to kwestia problemów z OS.
-
To samo w konteście punktu 2. Opera działa chyba najlepiej na systemie.
Pozdrawiam!
@Diirn lub ktokolwiek inny - aktywuj Magnet, włącz jasny motyw w Operze, zamknij i ponownie otwórz Operę; kliknij na ikonkę Magnet.
Mi po takim ciągu zdarzeń Magnet wyswietla nieaktywne opcje np https://d.pr/i/f5bCAF
Testowane na świeżej instalacji Opery, bez żadnych rozszerzeń. Problemem jest tutaj jasny motyw, tylko nie wiem dlaczego. Problem występuje od momentu pojawienia się Opery 60. Wcześniej było OK. Ktoś jeszcze może to potwierdzic?
-
-
@meeffe Faktyczniem zwracam honor. Potwierdzam kroki wykonane przez @meeffe.
-
Magnet nie działa także w momencie, kiedy otworzy się nowe, puste Okno Opery (przynajmniej u mnie)...Ehh a było tak pięknie w 58;)
-
Ztego co widzę także inne aplikacje do rozszerzania/przenoszenia okien nie działają poprawnie z Operą 60, co w Operze 58 nie miało miejsca. Po otwarciu nowego okna Opery także w Moom nie działa przenoszenie okien za pomocą skrótów klawiszowych